PSD, primul Comitet Executiv după demisia Vioricăi Dăncilă de la şefia partidului

Comitetul Executiv PSD se va reuni miercuri, în prima şedinţă după demisia de la şefia partidului a Vioricăi Dăncilă şi numirea lui Marcel Ciolacu interimar, scrie Agerpres, citând surse social-democrate.

02 dec. 2019, 17:29
PSD, primul Comitet Executiv după demisia Vioricăi Dăncilă de la şefia partidului

Pe ordinea de zi a şedinţei CEx de miercuri vor fi chestiuni organizatorice şi legate de pregătirea Congresului PSD care ar urma să se desfăşoare în luna februarie a anului viitor, au precizat sursele citate.

Săptămâna trecută, Viorica Dăncilă a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD, iar Biroul Permanent al partidului a fost dizolvat, în cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv Naţional, convocată pentru a analiza rezultatul înregistrat la alegerile prezidenţiale.

CExN al PSD a decis numirea lui Marcel Ciolacu ca preşedinte interimar al partidului, a lui Paul Stănescu în funcţia de secretar general interimar şi a stabilit organizarea unui Congres ordinar în luna februarie a anului viitor.

De asemenea, s-a stabilit ca din conducerea interimară a PSD să mai facă parte liderii organizaţiilor care au obţinut rezultate bune la prezidenţiale, dar şi reprezentanţii regiunilor de dezvoltare: Paul Stănescu, Aladin Georgescu, Adrian Gâdea, Mihai Veber, Niculae Bădălău, respectiv Gabriel Zetea şi Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurenţiu Nistor, Claudiu Manda, Doina Federovici, Dragoş Benea, Dan Nica, Marian Pavel, Gabriela Firea şi Gabriel Mutu.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: A fost referendum pe justiţie. Este normal ca preşedintele Camerei să facă dezbatere în Parlament