PSD propune plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie. Ciolacu: Dacă Superman „Cîţu” chiar voia să facă ceva ”wow”, dădea azi ordonanță de plafonare a prețurilor

PSD propune plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie. Într-un proiect de lege anunţat de social-democraţi se propune ca plafonarea să se facă la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni.

15 sept. 2021, 16:33
PSD propune plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie. Ciolacu: Dacă Superman „Cîţu” chiar voia să facă ceva ”wow”, dădea azi ordonanță de plafonare a prețurilor

„PSD a venit azi cu un proiect concret pentru plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie!
Plafonarea se va face la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni. Statul va suporta 50% din scumpirea rezultată în facturile oamenilor. Profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze vor fi impozitate” a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

În opinia şefului PSD, „aceasta este soluția corectă pe termen scurt, pentru ca românii să poată trece cu bine peste această iarnă”.

Citeşte şi Spania a aprobat măsuri de urgenţă pentru a reduce facturile mari la energie. Până la sfârşitul anului, consumatorii vor plăti cu până la 22% mai puţin

„Nu există scuze pentru a nu vota foarte repede această lege în Parlament! Oamenii au nevoie de sprijin acum! De aceea, Cîțu trebuie să înceteze a mai pune pe primul plan profiturile băieților deștepți din energie și să înțeleagă că prioritatea oricărui Guvern trebui să fie protejarea nivelului de trai al românilor!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: PSD cere plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică. Mihai Tudose: Au lăsat piaţa liberă în cel mai prost moment cu putinţă

„Dacă Superman chiar voia să facă ceva ”wow”, dădea azi ordonanță de plafonare a prețurilor! Dar a dat doar din gură…..”, a conchis liderul PSD.

Florin Cîţu a declarat după şedinţa de guvern că se discută mai multe variante pentru rezolvarea problemei privind preţurile  mari la gaze şi energie electrică.

Persoanele fizice şi IMM-urile nu vor plăti factura întreagă la energie şi gaz, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu, după şedinţa de guvern.

„Am avut discutii despre plafonarea pretului la gaze. Sunt mai multe variante la care ne gandim. Cautam cele mai bune solutii pentru aceasta perioada in care preturile la energie si gaze au crescut. Avem deja solutii pentru compensare. IMM-urile si persoanele fizice nu vor plati toata factura la iarna.

Referitor la plafonarea preţului la gaze, este important sa nu distorsionam foarte mult piata. Vreau sa luam aceasta masura astfel incant sa fie cat mai putin invaziva pe piata. În Uniunea Europeană sunt mai multe ţări în care se plafonează preţurile. România nu poate să stea să se uite”, a declarat premierul după şedinţa de guvern.