PSD, scrisoare către conducerea TVR: Propune dezbatere electorală Dăncilă – Iohannis, în 17 noiembrie

Viorica Dăncilă îl provoacă oficial pe Klaus Iohannis la dezbatere electorală înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Echipa de campanie a candidatului PSD a trimis o scrisoare către conducerea televiziunii publice (TVR) prin care propune organizarea unei dezbateri electorale între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PNL, pe data de 17 noiembrie.

13 nov. 2019, 12:23
PSD, scrisoare către conducerea TVR: Propune dezbatere electorală Dăncilă – Iohannis, în 17 noiembrie

Lia Olguţa Vasilescu, în calitate de coordonator al campaniei electorale a PSD, a transmis o scrisoare preşedintelui-director general al TVR, Doina Gradea, în care propune organizarea unei dezbateri electorale între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis pe data de 17 noiembrie. De asemenea, în scrisoare se menţionează că Viorica Dăncilă va accepta să participe la o dezbatere şi în oricare altă zi din campanie.

„Înainte de toate, vă mulţumim pentru invitaţia făcută preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă, de a participa la dezbaterea electorală, care Televiziunea Publică o propune celor doi candidaţi pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

Considerăm că o astfel de dezbatere este una obligatorie pentru orice societate democratică, deoarece ea poate contribui la o mai bună edificare a opiniei publice în legătură cu platforma electorală a celor doi candidaţi.

După cum ştiţi, doamna Dăncilă a exprimat în mod public şi în mai multe rănduri deschiderea sa pentru o astfel de dezbatere cu Klaus lohannis.

Ca atare, în numele doamnei Dăncilă, doresc să vă confirm participarea domniei sale la dezbaterea electorală pe care o propuneţi.

Venim cu sugestia organizării dezbaterii electorale în ziua de duminică, 17 noiembrie, în care domnul lohannis nu are programat niciun alt eveniment de campanie, conform calendarului electoral pe care l-a făcut public. Mai mult, considerăm că organizarea dezbaterii electorale într-o zi de duminică ar oferi o audienţă maximă acestui eveniment.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă şi faptul că doamna Dăncilă are toată deschiderea pentru a participa la o dezbatere electorală într-o altă zi care ar putea fi propusă de echipa de campanie a domnului lohannis.

În final, vreau să vă asigur şi de toată deschiderea mea personală pentru stabilirea formatului şi a detaliilor dezbaterii, impreună cu echipa de campanie a domnului lohannis”, se arată în scrisoarea PSD adresată conducerii TVR.