PSD, şedinţă CRUCIALĂ după nominalizarea lui MRU la şefia SIE. Şeful UNPR e alături de social-democraţi

Social-democraţii tranşează luni în şedinţă situaţia nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, dar şi problemele pe care le au cu partenerii de la UNPR. Totul, după ce PSD a spus clar că nu-l acceptă pe MRU la conducerea serviciului. Liviu Dragnea este nemulţumit şi că UNPR are o opinie diferită şi că va vota în favioarea numirii lui MRU la SIE. La şedinţa social-democraţilor a ajuns şi premierul interimar Gabriel Oprea.

29 iun. 2015, 07:45
PSD, şedinţă CRUCIALĂ după nominalizarea lui MRU la şefia SIE. Şeful UNPR e alături de social-democraţi

Conducerea PSD are luni o primă şedinţă oficială la care se aşteaptă o decizie clară privind votul în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, potrivit România TV. Liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a venit la sediul PSD pentru a participa la şedinţa Biroului Permanent al PSD.

„PSD este un partid solid, stabil. De asemenea, guvernarea va continua, e o guvernare stabila, o coalitie stabila. Avem in continuare alte obiective de atins, de finalizat master planul, de adoptat codul fiscal si trebuie sa continuam guvernarea. (…) Activitatea parlamentara se desfăşoară in mod normal, nu e nicio problemă. Azi vom avea de luat o decizie privind votul politic privind nominalizarea facuta de Klaus Iohannis la şefia SIE”, a spus Rovana Plumb.

Citeşte şi: Trecutul suspect al lui Mihai Răzvan Ungureanu, propus de Iohannis la şefia SIE

Mihai Răzvan Ungureanu nu este acceptat de social-democraţi. Liderii PSD au precizat că fie nu vor vota în plen, fie se vor abţine şi nu vor participa în şedinţa plenului reunit.

Coordonatorul politic al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, inaintea sedintei conducerii PSD, ca social-democratii nu il pot vota pe Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe si ca un vot in favoare ar fi foarte greu de motivat.

„Nu ii putem da votul lui Mihai Razvan Ungureanu, ar fi foarte greu pentru un pesedist sa motiveze acest lucru”, a declarat Dragnea.

Şedinţa Biroului Permanent al PSD este condusă de Rovana Plumb, cea care a fost numită preşedinte interimar al PSD, cât timp Victor Ponta se află internat în Turcia, după operaţia suferită la genunchi.

Citeşte şi: Dragnea, despre numirea lui MRU la SIE: Nu putem da un vot de încredere unui om în care nu avem încredere

Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedinte PNL, a fost nominalizat, săptămâna trecută, de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informații Externe.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului sunt convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de preşedintele Iohannis, la conducerea SIE, în condiţiile în care reprezentanţii PSD şi cei ai ALDE se opun numirii acestuia, iar UNPR, PNL şi UDMR o susţin.