PSD, şedinţă cu liderii din teritoriu: se cere intrarea la guvernare! Florin Cîțu nu ar fi de acord SURSE

Conducerea PSD a avut, marţi, o şedinţă cu liderii din teritoriu, legată de actuala criză politică. Variantele luate în calcul sunt susţinerea din umbră a unui guvern minoritar PNL-UMDR, pe o perioadă limitată, intrarea la guvernare sau rămânerea în opoziţie.

26 oct. 2021, 17:42
PSD, şedinţă cu liderii din teritoriu: se cere intrarea la guvernare! Florin Cîțu nu ar fi de acord SURSE

PSD, şedinţă cu liderii din teritoriu: se cere intrarea la guvernare! Florin Cîțu nu ar fi de acord! Conducerea PSD a avut, marţi, o şedinţă cu liderii din teritoriu, legată de actuala criză politică. Variantele luate în calcul sunt susţinerea din umbră a unui guvern minoritar PNL-UMDR, pe o perioadă limitată, intrarea la guvernare sau rămânerea în opoziţie.

PSD, şedinţă cu liderii din teritoriu: se cere intrarea la guvernare! Florin Cîțu nu ar fi de acord!

Surse din PSD au precizat pentru news.ro că mai mulţi lideri PSD au arătat că ar fi de preferat ca partidul să intre la guvernare decât să susţină un guvern liberal printr-un vot în Parlament, acest lucru afectând imaginea partidului.

Florin Cîțu: Premierul a trimis către partide un armistițiu prin care formațiunile politice vor susține Guvernul până trecem peste iarnă

Marcel Ciolacu a prezentat cele trei variante pe care le are partidul in acest moment, şi anume fie să intre la guvernare, să susţină un guvern PNL, neasumat, sau să rămână în opoziţie. Unii lideri din PSD au spus că o asociere cu guvernul liberal ar face rău partidului, dar, dacă tot se pune problema de a susţine un guvern minoritar, pentru ieşirea din criză, atunci pot face acest lucru asumat, prin intrarea la guvernare, cu miniştri!

Florin Cîţu neagă informaţia conform căreia Nicolae Ciucă ar fi primit mandat de la Iohannis pentru noi negocieri

Condiţiile principale pentru o susţinere a unui guvern minoritar sunt accesul primarilor PSD la fondurile din PNDL şi PNRR, au mai precizat sursele politice.


loading...