PSD şi AUR ajung în faţa instanţei. Plângere penală pe numele parlamentarilor recalcitranţi din partidul lui George Simion. Liderul AUR scoate simpatizanţii în stradă

Campania electorală a început în forţă şi se duce în tribunale, pe stradă şi chiar pe holurile Parlamentului. Scandalul provocat săptămâna trecută de parlamentari AUR va face obiectul unei anchete penale, la sesizarea PSD.

07 feb. 2024, 16:52
PSD şi AUR ajung în faţa instanţei. Plângere penală pe numele parlamentarilor recalcitranţi din partidul lui George Simion. Liderul AUR scoate simpatizanţii în stradă
George Simion, atac fără precedent la adresa premierului Marcel Ciolacu

Liderul grupului deputaţilor PSD, Ciprian Şerban, a depus plângere penală pe numele parlamentarilor AUR care au perturbat şedinţa social-democraţilor din data de 31 ianuarie, de la Palatul Parlamentului.

Anterior începerii şedinţei noastre de lucru, un grup format din aproximativ 60 de persoane, identificate ulterior drept parlamentari, angajaţi şi invitaţi ai grupului parlamentar AUR, a pătruns neautorizat în incinta sălii ‘Ovidiu Şincai’. Aceşti indivizi au manifestat un comportament perturbator, deţinând pancarte cu mesaje politice şi adresând injurii. Aceştia au refuzat să părăsească sala la solicitarea inspectorilor de securitate, generând astfel un climat de tensiune şi perturbând desfăşurarea normală a şedinţei noastre de grup. Toate aceste manifestări au fost transmise live, pe diferite reţele sociale, de către acest grup agresiv, fireşte, fără acordul nostru, încălcându-ne dreptul la intimitate şi demnitate personală şi profesională. Aceste acţiuni au fost interpretate ca o încălcare gravă a securităţii sediului profesional al grupului parlamentar al PSD. În contextul prezentat, comportamentul grupului de persoane coordonat de parlamentari, membri ai grupului AUR, a generat o perturbare semnificativă a activităţii în curs, compromiţând integritatea şi securitatea procesului parlamentar în baza căruia am depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti„, a scris Şerban în adresa către Biroul permanent.

George Simion, interzis încă 5 ani în Republica Moldova. Liderul AUR, printre cei 98 de străini declaraţi indezirabili din motive de siguranță națională
El cere aplicarea măsurilor disciplinare şi sancţionarea parlamentarilor AUR implicaţi în acest incident, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor.

În legătură cu măsurile adoptate de către Biroul permanent prin care s-au dispus următoarele măsuri: suspendarea dreptului de a primi invitaţi în cadrul Palatului Parlamentului, suspendarea emiterii de legitimaţii de colaborator, interdicţia de acces în Palatul Parlamentului pentru persoanele invitate de membrii grupului AUR care au avut acces în data de 31.01.2024 şi în conformitate cu prevederile clare ale Regulamentului Camerei Deputaţilor solicităm ferm să fie aplicare sancţiuni corespunzătoare pentru următorii deputaţi care au tulburat desfăşurarea acţiunilor parlamentare: George Simion, Antonio Andruşceac, Ringo Dămureanu, Georgel Badiu, Sorin Muncaciu, Gianina Şerban, Florică Ică Calotă, Raisa Enachi, Dănuţ Aelenei, Sebastian-Ilie Suciu, Ciprian-Titi Stoica, Boris Volosatîi„, a mai precizat liderul deputaţilor PSD.

Simion, despre comasarea alegerilor: O idee nebunească, neconstituţională; vom organiza proteste

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a criticat, miercuri, posibilitatea comasării alegerilor, despre care a spus că ar fi „neconstituţională”, şi a anunţat că partidul pe care îl conduce va organiza proteste în cursul acestei zile la toate sediile judeţene ale PSD.

„Domnul Marcel Ciolacu continuă instaurarea dictaturii, împreună cu prietenul lui, fostul general Ciucă, merg înainte cu această idee nebunească, care o să creeze doar haos în ţară (…). PSD nu este pe primul loc în preferinţele românilor, altfel nu ar mai face ce fac, nu ar mai încerca această comasare neconstituţională. Sunt multiple motive date chiar de ei în cererea de neconstituţionalitate din 2012, în declaraţiile publice pe care şi Alina Gorghiu şi Marcel Ciolacu le-au făcut. Nu este oricine în momentul ăsta Alina Gorghiu în statul român, este ministrul Justiţiei. Ea a zis că această comasare este neconstituţională”, a susţinut Simion, la o conferinţă de presă.

Marcel Ciolacu: „Cu două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”
El a adăugat că AUR va organiza proteste la toate sediile judeţene ale PSD. „O să organizăm astăzi proteste la toate sediile judeţene ale PSD, iar formele noastre de manifestare vor respecta aceleaşi limite pe care şi ei le respectă sau nu le respectă, pentru că dacă nu mai avem Constituţie, nu mai avem legi, înseamnă că orice este permis. Şi dacă aşa crede domnul Marcel Ciolacu, doar pentru că are majoritate vremelnică în momentul ăsta în Camera Deputaţilor şi Senat, că orice este permis, o să ne adaptăm la noua realitate socio-politică”, a conchis Simion.