PSD şi PNL cheamă românii în stradă. Dragnea: Trebuie să facem un miting care să aibă sens. Preda, PNL: Ieşim în stradă

Cele mai mari şi importante partide din România cheamă românii în stradă, dar din motive diferite. Liviu Dragnea e de acord cu un miting PSD, dar încă nu au stabilit un motiv, în vreme ce PNL e decis să iasă în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor fiscale adoptate de coaliţia de guvernare.

17 nov. 2017, 08:54
PSD şi PNL cheamă românii în stradă. Dragnea: Trebuie să facem un miting care să aibă sens. Preda, PNL: Ieşim în stradă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Băile Herculane, că este posibilă o discuţie în Comitetul Executiv de vineri privind un miting al partidului, dacă vor fi social-democraţi care o vor cere precizând că un asemenea miting trebuie ”să aibă sens” şi să se stabilească exact scopul său

Întrebat despre un eventual miting PSD de susţinere a sa, Liviu Dragnea a răspuns: „Eu nu am venit să cer susţinere, eu am venit să dau susţinere partidului pentru a continua ceea ce am început. (…) Putem discuta de un miting, dar nu de susţinere.”

Preşedintele PSD a estimat că există posibilitatea dezbaterii chestiunii mitingului în cadrul CEx, dar a spus că obiectivul acestui miting trebuie stabilit cu claritate. „Dacă vor fi colegi care la CExN care vor cere un astfel de miting, vom discuta. De data asta n-o să mai resping această idee dar, dacă hotărâm să facem un miting, trebuie să stabilim exact pentru ce-l facem (…) Eu nu resping ideea, dar trebuie să facem un miting care să aibă sens”.

Cezar Preda: PNL este decis să iasă în stradă până la moţiunea de cenzură

PNL acum face mai mult decât a semna o moţiune şi a duce acest mesaj al necesităţii schimbării Guvernului în toate instituţiile mass-media. PNL organizează până la urmă proteste ale administraţiilor publice liberale, aproape 32% din administraţiile României sunt liberale, oamenii aceştia pierd enorm. PNL este decis să iasă în stradă până la depunerea moţiunii, deci am depăşit puţin băncile Parlamentului. Dacă societatea românească ne vine în sprijin, dacă presiunea pe PSD şi pe ALDE este aşa de mare, ar putea fi, eu ştiu, o chestiune indecisă, dar întrebarea pe care mi-aţi pus-o are un răspuns foarte aritmetic: dacă PSD şi ALDE votează în bloc, această moţiune nu poate să treacă, dar noi încercăm să-i convingem că fac o mare eroare, bâlbâind cu acest Cod Fiscal”, spune liberalul Cezar Preda.

Ludovic Orban şi-a asumat postura de candidat la funcţia de premier din partea PNL, spune Cezar Preda.

„E drept însă că bâlbâiala aceasta a PSD şi a liberalilor din ALDE a făcut în aşa fel încât în posibilitatea că acest Guvern pică, să se schimbe majoritatea. Şi cum lucrurile se fac pe repede înainte în România, presupun că şi o asemenea ipostază va conduce la formarea şi la închegarea unei coaliţii care să dea un Guvern României, dar e puţin probabil. Eu sunt un om politic cu experienţă, spun eu şi nu intru în asemenea speculaţii şi pronosticuri că putem schimba majoritatea parlamentară. Un partid care n-are propunere de premier nu poate fi dus în zona partidelor mari, decât în zona partidelor mici. Bineînţeles că preşedintele partidului nostru şi-a asumat această postură, în condiţiile în care va exista o majoritate”, spune deputatul PNL.


loading...