PSD şi PNL, din nou la aceeaşi masă. Dragnea: Vom lucra la un plan de recredibilizare a Parlamentului

Opoziţia şi Puterea vor iniţia un nou demers comun, după ce au ajuns la un consens pe Codul Fiscal. Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi, că a convenit cu copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, să înceapă discuţii pentru eleborarea unui plan de măsuri pentru "recredibilizarea Parlamentului". 

03 sept. 2015, 10:26
PSD şi PNL, din nou la aceeaşi masă. Dragnea: Vom lucra la un plan de recredibilizare a Parlamentului

Liviu Dragnea a spus joi, după votul la Codul Fiscal din Camera Deputaţilor,  că este foarte multumit pentru că noul Cod a fost adoptat, dar şi de faptul că partidele parlamentare au reuşit să ajungă la un punct de vedere comun.

„Am reusit si noi puterea si opozitia sa trecem peste mici orgolii politice şi impreună să ne asezăm la aceeaşi masă şi să arătăm că putem să avem un punct de vedere comun”, a spus Dragnea.

În acest sens, liderul PSD a anunţat un nou demers pe care PSD şi PNL îl voi iniţia împreună, acela de elaborare a unui „plan de acţiune pentru recredibilizarea Parlamentului”

„Ieri am fost sunat de dna Alina Gorghiu care a spus ca sustine acest demers, dar mi-a spus ca si PNL are un document aproape finalizat, tot in acest sens. Şi am convenit ca, la fel ca în cazul Codului Fiscal,  să avem un demers comun şi impreuna, putere si opozitie, sa incheiem un document, un plan de măsuri, de acţiuni, prin care Parlamentul Romaniei sa fie recredibilizat. Este nevoie de asta. Aceasta institutie trebuie recredibilizata şi poate fi recredibilizată. Este incorect ca această instituţie să aibă o cotă de încredere foarte redusă în percepţia populaţiei. Cred ca intr-un timp rezonabil, maxim o lună,  putem prezenta publicului un plan prin care Parlsmentul să fie pus la locul pe care îl merită. (…)

Am convenit ca saptămâna viitoare sa constituim un grup de lucru care, într-un timp rezonabil, să ne prezinte un set de principii, de măsuri, de acţiuni prin care Parlamentul să funcţioneze altfel,  mai bine, mai eficient şi imaginea Parlamentului să fie imbunatătită. 

Este vorba si de Regulament si de eventual un cod de conduita al parlamentarului, despre circuitele legislative, despre atitudinea parlamentarilor şi modul in care parlamentarii comunica. Este un proiect ambiţios”, a spus Dragnea. 

Întrebat ce îl deranjează de este nevoie de un asemenea plan, Dragnea a spus: „Vom discuta toate lucrurile care au deranjat pana acum si care au facut ca Parlamentul sa nu fie foarte credibil. Rste incorect ca aceasta institutie sa nu fie vazuta asa cum trebuie”.

Pe de altă parte, întrebat dacă se poate vorbi de un inceput de consultări putere-opoziţie pe toate temele ce vor urma, Dragnea a arătat: „”Nu sunt copil să cred ca puterea si opozitia vor avea colaborare pe absolut toate domeniile. Dar am incredere că putem găsi resurse interioare şi noi şi PNL ca pe marile teme naţionale să avem dialog politic şi consens. Mi se pare important să reuşim impeună, chiar şi cu preşedintele, să desenăm un plan de dezvoltare a Romaniei pe următorii 25-30 de ani.”