PSD şi PNL se ameninţă cu plângeri penale pe marginea rectificării bugetare

PSD a anunţat, marţi, că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care "au dezinformat", "în mod conştient", cu privire la rectificarea bugetară. În replică, senatorul liberal Florin Cîţu a anunţat că va merge pentru verificări împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

13 aug. 2019, 13:14
PSD şi PNL se ameninţă cu plângeri penale pe marginea rectificării bugetare

Florin Cîţu a afirmat marţi că cifrleprezentate de guvern la rectificarea bugetară sunt false.

„Datele in documentele pentru rectificarea bugetara sunt FALSE! TOTI vinovatii vor raspunde! Angajatii din MFP si cei din CNSP care au MASLUIT datele rectificarii bugetare cu doua miliarde lei vor raspunde personal si penal”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

PSD a anunţat că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care „au dezinformat”, „în mod conştient”, cu privire la rectificarea bugetară.

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi ‘falsificat’ datele financiare şi că ar fi ‘furat 10% din PIB’ sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. Aceste acuzaţii – lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului – pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social. (…) Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale”, se arată într-un comunicat de presă PSD.

În replică, liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a anunţat că va merge pentru verificări împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dacă PSD va depune plângere penală, aşa cum a anunţat, împotriva reprezentanţilor PNL care ar fi dezinformat cu privire la rectificarea bugetară.

„Răspunsul meu pentru PSD! Am reuşit! PSD îmi face plângere penală! În sfârşit voi putea merge, în mijlocul campaniei electorale, împreună cu procurorul de caz la Ministerul Finanţelor Publice şi la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Voi cere să fie prezentă şi o echipă a Comisiei Europene care deja a arătat că execuţia bugetară pentru 2018 a fost măsluită. O să cer ajutorul şi lui Rareş Bogdan pentru a prezenta aceste informaţii în PE şi pentru a constitui o comisie de anchetă acolo. De doi ani de zile încerc să ajung la MFP, să verific datele lor. Un lucru este clar, am să cer ca Viorica Dăncilă, preşedinte PSD, şi Eugen Teodorovici, preşedinte executiv al PSD, să participe la toate aceste verificări”, a scris Cîţu, marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, ministrul Teodorovici „nu este atât incompetent” şi face „aceste lucruri intenţionat tocmai pentru a o sabota pe Dăncilă”.

„Ce veţi face Viorica şi Orlando dacă mâine toţi senatorii şi deputaţii PNL declară acelaşi lucru pe care l-am declarat şi eu? #NuLuamPrizonieri P.S. PSD a mai dat ordin ASF să fiu anchetat acum doi ani de zile. La sfârşit şi-au cerut scuze şi mi-au dat dreptate”, a adăugat Cîţu.