PSD somează Coaliția să oprească „jocul sinistru”cu bugetul: Partidele din Guvern nu se înțeleg pe feliile din bani publici

PSD somează actuala coaliţie majoritară să stopeze jocul sinistru cu uite bugetul, nu e bugetul, să termine cu tăierile fiindcă, prin îngheţare, nu obţii dezvoltare.

11 feb. 2021, 17:38
PSD somează Coaliția să oprească „jocul sinistru”cu bugetul: Partidele din Guvern nu se înțeleg pe feliile din bani publici

PSD, prin vocea senatorului Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, critică Guvernul pentru faptul că nu a finalizat proiectul de buget pentru anul în curs, precum şi deciziile de a nu fi aplicate majorări de venituri în acest an. „PSD somează actuala coaliţie majoritară să stopeze jocul sinistru cu uite bugetul, nu e bugetul, să termine cu tăierile fiindcă, prin îngheţare, nu obţii dezvoltare”, a declarat Radu Oprea.

„Astăzi suntem în mijlocul unui dezastru, cel mai relevant semnal este absenţa proiectului de buget. (…) Explicaţia este, din păcate, dramatică: PNL, USR PLUS, UDMR sunt flămânzi de putere şi de acces la banii publici. Mint cu nesimţire când spun că discută despre reforme şi dezvoltare. Acesta este adevărul, nu se înţeleg pe cât de mari sunt feliile fiecărui partid, miza este doar să satisfacă foamea clientelei politice, pentru restul ţării – austeritate. (…) PSD somează actuala coaliţie majoritară să stopeze jocul sinistru cu uite bugetul nu e bugetul, să termine cu tăierile fiindcă, prin îngheţare, nu obţii dezvoltare”, a declarat Radu Oprea, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

El a catalogat drept „cinic” ceea ce a numit „tratamentul la care îi supun pe copii şi tineri” actualii guvernanţi. Oprea consideră „şi mai şocant” faptul că tăierile anunţate recent de către premier reprezintă doar 1% din Produsul Intern Brut.

„Dacă luăm în considerare indicatorii macro anunţaţi deja, rezultă că Guvernul mai trebuie să taie încă 27 de miliarde de lei pentru a ajunge la un deficit de 7,16% din PIB. Am văzut cum nu se poate, dar am văzut şi cum se poate atunci când PSD a propus un buget cu un deficit de 7,26% care includea toate creşterile salariale de alocaţii şi de pensii prevăzute de legile în vigoare. Guvernul vine cu un deficit de 7,16%, noi am propus 7,26%, dar includeam toate aceste creşteri. Asta înseamnă că această guvernare de dreapta îşi propune să fure din banii românilor cel puţin 27 de miliarde de lei, adică 5,5 miliarde de euro”, a adăugat senatorul PSD.

Radu Oprea la sediul PSD – 11.02.2021

Conferință de presă susținută de senatorul #PSD Radu Oprea la sediul PSD

Posted by Partidul Social Democrat on Thursday, February 11, 2021

El a criticat prezenţa premierului Florin Cîţu la Bruxelles fără ca Guvernul să fi finalizat bugetul şi PNRR, susţinând că este „dovada cea mai clară de iresponsabilitate”.

„E ca şi cum eu sau dvs. am vrea să luăm un credit, dar mergem la bancă fără adeverinţă de venit. Asta arată că guvernarea îşi bate joc de cea mai importantă resursă de redresare a ţării, banii europeni”, a mai afirmat Radu Oprea.

Întrebat dacă, în opinia sa, există riscuri ca România să piardă bani din bugetul pentru redresare şi rezilienţă, Oprea a răspuns că „aşa cum se întâmplă lucrurile astăzi, da”.

Oprea a explicat, răspunzând unei întrebări, şi de ce nu a fost o problemă pentru PSD atunci când social-democraţii adoptau bugetul de stat în luna martie, el susţinând că la acel moment „lucrurile se desfăşurau într-o normalitate a faptului că proiectele erau deja începute pentru că eram într-un ciclu electoral de patru ani”, considerând că nu se poate compara situaţia de atunci cu cea de acum.

Taxele nu vor creşte în 2021: „Este o linie roşie pe care nu o vom trece”