PSD „somează” Guvernul să nu îi discrimineze pe românii care nu se vaccinează

PSD a transmis, vineri, un comunicat în care „somează” Guvernul să schimbe decizia CNSU adoptată joi prin care se prevede posibilitatea organizării marilor festivaluri doar cu participarea persoanelor vaccinate.

28 mai 2021, 15:51
PSD „somează” Guvernul să nu îi discrimineze pe românii care nu se vaccinează

„PSD somează Guvernul să revizuiască imediat decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență care conține numeroase elemente de discriminare a unor largi categorii de cetățeni, contrar principiilor adoptate la nivelul Uniunii Europene. Atâta timp cât în România nu există nicio lege adoptată de Parlament care să prevadă obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, orice discriminare pe acest criteriu este ilegală și neconstituțională”, se arată în comunicatul PSD.

Interzicerea participării persoanelor nevaccinate la evenimente cu un număr mai mare de persoane decât cel precizat în decizia CNSU, chiar dacă acestea au fost testate negativ sau au fost imunizate prin boală, este o abordare neconstituțională și anti-europeană. În toate abordările adoptate la nivelul Uniunii Europene se asigură un tratament egal pentru persoanele care îndeplinesc cel puțin unul dintre cele trei criterii: vaccinare, test negativ, imunizare prin boală.

PSD solicită schimbarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19: Diminuarea succesivă a ţintei de vaccinare este doar o fugă ruşinoasă de răspundere

Edi Chereji, organizatorul festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, a declarat, joi seara, la Digi24, că speră că autoritățile vor reveni și vor da posibilitatea ca și cei care se testează sau care au trecut prin boală să participe la festivaluri, pentru că altfel ar fi o măsură discriminatorie.

„Dacă avem participanții vaccinați înseamnă că putem să dăm drumul la evenimente fără să existe această limitare a numărului de participanți. Pe de altă parte, noi am insistat și sperăm că în continuare se ia în calcul și acea măsură, care să nu fie una discriminatorie și care să le permită și celor care nu s-au vaccinat să vină la evenimente atâta vreme cât se testează sau atâta vreme cât au trecut prin boală și au anticorpi”, a spus Edi Chereji.

Alfred Simonis SPULBERĂ campania video inițiată de Florin Cîțu: ‘Nu e Alain Delon. E un demers rupt de realitate, o calitate scăzută’

Campania de informare lansată de Guvern pentru stimularea vaccinării anti-Covid este un demers rupt de realitate, declară liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. El îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, care apare și el într-un spot: „Nu este Alain Delon”.

„În calitate de om politic, dar și de cetățean, orice demers în susținerea vaccinării și pentru a convinge populația să se vaccineze este unul binevenit. Asta ca principiu. Dacă vorbim de calitatea acestor spoturi sau dacă eu cred că finalitatea lor va duce la ceva bun, nu cred asta. Mi se pare o calitate scăzută, un demers rupt de realitate, pentru că cei care au dorit s-au vaccinat până acum și de-abia acum începe greul, mai ales în mediul rural, care a fost abandonat complet de Guvern”, spune la RFI Alfred Simonis.

Liderul deputaților PSD îl ironizează pe premierul Florin Cîțu, care apare și el într-un clip de promovare a vaccinării anti-Covid.

„Eu nu cred că clipuri cu premierul României, care, să mă ierte Dumnezeu, dar nu este Alain Delon, clipuri în care apare dânsul și ne explică, nu știu, cât de bine și cât de important e să bei cafea cu prietenii și e important să-ți vezi familia în siguranță, să mergi la școală în siguranță, să mergi la un concert în siguranță, toate lucrurile acestea sunt foarte importante, însă nu mă convinge pe mine premierul dacă spune că e important să fie așa”, conchide Simonis.

Premierul Cîţu, replică după ce Marcel Ciolacu ameninţă cu moţiune de cenzură: L-am auzit pe preşedintele PSD cerând ajutor de la AUR. Aici s-a ajuns!