PSD: USR şi PLUS să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă. Olguţa Vasilescu, ironii la adresa alianţei

PSD solicită USR şi PLUS "să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă", după ce Alianţa USR-PLUS nu s-a putut înscrie pentru alegerile europarlamentare. PSD se întreabă cum ar fi guvernată România de către cei de la USR şi PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-şi înregistreze propriile partide, aşa cum prevede legea. Şi Lia Olguţa Vasilescu a postat un mesaj ironic pe Facebook la adresa USR și PLUS.

07 mart. 2019, 13:41
PSD: USR şi PLUS să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă. Olguţa Vasilescu, ironii la adresa alianţei

„PSD solicită USR şi PLUS să înceteze să mai dea vina pe alţii pentru propria lor incompetenţă.Motivul respingerii înscrierii alianţei este unul strict juridic, respectiv faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide în Registrul partidelor politice. Această realitate juridică a fost constatată de o largă majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de către cei 5 judecători care fac parte din acest for decizional”, afirmă PSD.

Ei le recomandă celor de la USR şi PLUS ca, dacă se consideră nedreptăţiţi, să aibă încredere în justiţie şi să urmeze căile legale de atac pentru a-şi apăra punctul de vedere.

„Până atunci rămâne o întrebare pe care trebuie să şi-o pună cetăţenii acestei ţări: Cum ar fi guvernată România de către cei de la USR şi PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-şi înregistreze propriile partide, aşa cum prevede legea?”, scrie PSD.

Olguța Vasilescu, IRONII la adresa USR și PLUS : Judecătoarea pe care până ieri o ridicau în slăvi că l-a condamnat pe Dragnea, azi o trimit în tabăra PSD

Lia Olguţa Vasilescu susţine că una dintre judecătoarele membre BEC a fost laudată până acum pentru condamnarea lui Liviu Dragnea de cele două partide, însă acum a fost trimisă în tabăra PSD.

„Băieții de la USR minus Plus au senzația ca tot ce merge prost in viața lor trebuie sa li se tragă de la PSD și Dragnea! Ei nu au nicio vină că nu știu sa interpreteze o lege și niciun aiurit prin partid care sa le facă prost documentația… Însă, partea cu judecătoarea pe care până ieri o ridicau in slavi fiindcă l-a condamnat pe Liviu Dragnea, iar azi o trimit direct in tabăra PSD fiindcă le-a respins înscrierea alianței, e maximă! Lasă, băieți, că vine Caramitru junior cu ordonanța de urgență care vă înscrie pe voi și ne desființează pe noi și se rezolva!”, a scris purtatorul de cuvânt al PSD pe Facebook.


Înscrierea alianţei electorale Alianţa 2020 USR – PLUS pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a fost respinsă de Biroul Electoral Central. Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că este o insultă la adresa electoratului şi un act nedemocratic total şi a avertizat că cele două partide vor face demersurile necesare şi vor protesta „până când acest act nedemocratic şi ilegal va fi îndreptat”.

Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice, precizează PLUS.

Ambele partide afirmă că au solicitat înregistrarea preşedinţilor la Tribunalul Bucureşti, dar până acum nu au primit o decizie definitivă, iar pentru acest motiv, BEC a respins cererea de înregistrare a Alianţei.