PSD va ataca în instanţă decizia de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

PSD a anunţat, luni, că atacă în instanţă starea de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1. De asemenea, va cere şi suspendarea stării de alertă!

26 iul. 2021, 12:01
PSD va ataca în instanţă decizia de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

PSD va ataca în instanţă decizia de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei. PSD a anunţat, luni, că atacă în instanţă starea de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1. De asemenea, va cere şi suspendarea stării de alertă!

PSD va ataca în instanţă decizia de instituire a stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei

PSD susține, într-un comunicat de presă, că această decizie nu ar fi întemeiată legal, fiind „doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. „În plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice. Altfel spus, politicienii de dreapta – în speţă Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?”, a transmis PSD Sector 1.

Clotilde Armand: Instanța a decis și mi-a dat dreptate! Voi convoca o ședință de urgență

Social-democraţii mai spun că au semnalat în repetate rânduri că ”lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente”.

În Sectorul 1 al Capitalei a fost declarată stare de alertă în urma crizei gunoaielor. Decizia de vineri vine după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut din nou Prefecturii Capitalei să declare starea de alertă în sector pentru 30 de zile, din cauza situației sanitare cauzate de necolectarea gunoiului de către Romprest Service SA.


loading...