PSD Vâlcea a luat decizia: Victor Ponta va candida pentru Cotroceni

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat (PSD) Vâlcea a luat decizia, potrivit şefului acesteia, Ion Cîlea, de a-l susţine pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

02 iul. 2014, 09:09
PSD Vâlcea a luat decizia: Victor Ponta va candida pentru Cotroceni

Ion Cîlea a declarat că filiala Vâlcea a luat decizia pentru ca Victor Ponta să candideze la Cotroceni.

Arta guvernării de care dă dovadă prim-ministrul Victor Ponta ne confirmă că aceeaşi deschidere o poate avea la fel de performant şi de pe poziţia de preşedinte al României. De la această concluzie am pornit în clipa când, la Orăştie, mi-am asumat rolul de susţinător fervent al candidaturii premierului Victor Ponta la funcţia de preşedinte al României, decizia de susţinere bazându-se şi pe încrederea că electoratul vâlcean, în marea sa majoritate, va merge alături de mine, aşa cum a făcut-o din 2008 şi până în prezent. Vâlcea a luat decizia, Victor Ponta va candida pentru Cotroceni’, a precizat liderul PSD Vâlcea, potrivit Agerpres.

Ponta: Dacă sunt CANDIDATUL cu cele mai mari şanse la prezidenţiale, pe 1 AUGUST voi anunţa hotărârea mea

În sprijinul candidaturii lui Victor Ponta, Cîlea aduce drept argumente rezultatele guvernării din ultimii trei ani.

‘În luna mai, prestigiosul ziar american ‘Wall Street Journal’ aprecia că România se poate lăuda cu cele mai bune performanţe din Uniunea Europeană. Reformele structurale şi transparenţa pieţei i-au făcut pe cei de la cotidianul american să considere că România s-a transformat într-o ţară atractivă pentru investitori, unde merită să faci afaceri, tocmai ca urmare a faptului că ţara noastră are astăzi un guvern care se bucură de o puternică susţinere şi dă multe semnale de maturizare politică. Strădania din această perioadă a partidelor de opoziţie de a duce în derizoriu munca premierului Victor Ponta şi a Guvernului pe care îl conduce este demontată şi infirmată de rezultatele obţinute. Acest Guvern şi primul ministru reuşesc să implementeze unul după altul proiectele promise românilor şi să repare nenorocirile comise de către guvernarea PDL’, a adăugat Ion Cîlea.

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a afirmat, luni, că le-a spus colegilor săi din Comitetul Executiv al partidului că este gata să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, dacă îl susţin în acest demers.

Ponta AVERTIZEAZĂ: Cel care se ocupă de cine îmi ia mie locul în PSD, în loc de campanie, VA PLECA din partid

‘Eu le-am spus colegilor mei că, dacă există sprijinul lor, sunt pregătit pe 1 august să le cer sprijinul pentru a candida la funcţia de preşedinte. Dl Geoană a spus foarte clar un lucru pe care l-a zis tot timpul, că, dacă voi candida eu, mă va sprijini şi apreciez acest sprijin. După ce luăm această decizie în data 1 august, după aceea trebuie să avem încă o dată o discuţie foarte clară cu aliaţii noştri – UNPR şi PC – pentru că va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide şi bineînţeles pregătim ceea ce trebuie să aibă candidatul, şi anume proiectul de ţară, ceea ce ne dorim să facem nu doar în perioada mandatului parlamentar şi guvernamental care expiră în 2016, dar şi în perioada până în 2019”, a spus Ponta la Orăştie, după şedinţa informală a Comitetului Executiv al PSD.