PSD votează pentru ca Florian Bodog să fie urmărit penal. Anunţul lui Marcel Ciolacu: „Să nu picăm într-un joc al actualei puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei”

Senatorii PSD vor vota în plen în favoarea solicitării DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii. Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a precizat că această decizie a fost luată de forul de conducere al partidului, la solicitarea lui Bodog.

20 apr. 2021, 15:02
PSD votează pentru ca Florian Bodog să fie urmărit penal. Anunţul lui Marcel Ciolacu: „Să nu picăm într-un joc al actualei puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei”

PSD votează pentru ca Florian Bodog să fie urmărit penal. Marcel Ciolacu a anunţat că PSD votează pentru ca Florian Bodog să fie urmărit penal, cu toate că senatorii social-democraţi s-au abţinut luni de la vot în Comisia juridică.

„Am fost informat şi eu. Să se vadă exact, chiar dacă suntem minoritari, să nu picăm într-un joc al actualei puteri în care să arate că PSD este iarăşi împotriva Justiţiei, a începerii urmării penale a unui coleg. Şi la Biroul Permanent Naţional am luat o decizie şi, la solicitarea domnului Bodog, vom vota pentru începerea urmăririi penale. Asta nu înseamnă nici trimitere în judecată, nici condamnare, e un lucru, până la urmă, normal”, a spus Ciolacu la finalul şedinţei grupului PSD din Senat, conform Agerpres.

Plenul Senatului va dezbate și vota, astăzi, solicitarea DNA adresată Camerei Superioare  a Parlamenetului pentru încuviințarea începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății. Președintele Comisiei Juridice a Senatului a declarat că plenul va decide cazul lui Bodog, menționând faptul că raportul comisiei nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea unei propuneri de aprobare sau respingere a cererii procurorilor anticorupție. Votul în Comisia juridică a fost secret, fiind 6 voturi pentru, unul împotrivă şi 6 abţineri.

„Indiferent de decizia pe care Comisia juridică o va lua, nu mă voi sustrage cercetării. Nu am cerut colegilor mei să voteze împotriva urmăririi penale. Nu am absolut nimic de ascuns şi nu am absolut niciun lucru care să nu poată fi spus public. Nu este prima dată când mă supun prevederilor legale”, a spus Bodog.

Citește și: O nouă demisie în Guvernul Cîțu! Premierul a acceptat-o imediat

Procurorii DNA îl acuză pe Bodog de faptul că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract. În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, însă procurorii au anunţat că au obţinut date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu în acest caz.


loading...
Partenerii noștri