PSD Vrancea a anulat mitingul care ar fi trebuit să aibă loc la Focşani, la aceeaşi oră cu mitingul PNL

PSD Vrancea a anulat mitingul electoral programat duminică după-amiază la aceeaşi oră la care va avea loc o acţiune similară organizată de filiala judeţeană a PNL Vrancea. De asemenea, reprezentanţii ALDE şi UNPR Vrancea, care aveau autorizaţie pentru manifestări electorale, au anunţat că le anulează.

05 mai 2019, 11:57
PSD Vrancea a anulat mitingul care ar fi trebuit să aibă loc la Focşani, la aceeaşi oră cu mitingul PNL

Deputatul PSD Vrancea, Nicuşor Halici, a anunţat, duminică, anularea oricărei acţiuni în stradă în cursul acestei zile, după ce PNL Vrancea a acuzat că social-democraţii fac o contra-manifestaţie la mitingul lor.

De asemenea, UNPR şi ALDE care aveau programate mitinguri duminică au anunţat anularea acţiunilor.

Primăria Focşani a autorizat pentru duminică organizarea a patru mitinguri electorale ale PNL, PSD, ALDE şi UNPR, la care ar fi trebuit să participe, potrivit organizatorilor, circa 20.000 de persoane.

Pentru a evita eventuale conflicte, fiecare partid a primit autorizaţie pentru miting în locaţie fixă, fără permisiunea de a mărşălui prin oraş.

Pe de altă parte, primarul Focşaniului, Cristi Misăilă(PSD), a transmis printr-un comunicat de presă că „PNL vrea la Focşani o stare de nervozitate crescută şi lupte de stradă”.

„Speriat probabil de faptul că se va face de râs şi de această dată, şeful liberalilor vede viaţa în culori sumbre şi anunţă cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu bătălia de la Focşani. Mai mult chiar, dând dovadă de totală necunoaştere a legii, acesta „atrage atenţia” Primarului Municipiului Focşani că o eventuală altă acţiune politică desfăşurată în acelaşi timp este împotriva democraţiei. Şi ca să-şi justifice aberaţia, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există „o stare de nervozitate crescută”, astfel fiind risc de conflicte. De fapt, acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marşul, în condiţiile în care au existat cereri similare şi toţi solicitanţii au fost trataţi în mod egal! „, a transmis Cristi Misăilă.

Edilul şef din Focşani a explicat şi de ce nu a fost aprobată autorizaţia pentru organizarea unui marş în oraş: „În acest week-end, în Piaţa Unirii din centrul oraşului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare şi delicii turceşti, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte. Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuşi făcută menţiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeaşi zi o acţiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva şi eventual şi pamântul să ia o pauză din a sa rotaţie în jurul soarelui. Aşa ceva este însă imposibil şi tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marş, astfel evitându-se şi posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească şi lucrurile să degenereze”.

PNL Vrancea are programat pentru duminică la ora 16.00 un miting electoral la care sunt aşteptate circa 2.000 de persoane.

Printre alţii, vor participa candidatul PNL care ocupă prima poziţia pe lista pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, actualul europarlamentar Siegfried Mureşan, preşedintele PNL, Ludovic Orban, dar şi secretarul general al PNL Robert Sighiartău.