PSD vrea declarație de avere pentru toți românii. Anunțul făcut de Adrian Câciu

PSD a venit cu o propunere legislativă prin care toți românii să aibă declarație de avere. Adrian Câciu nu a negat această opțiune și a venit cu explicații cu privire la acest subiect.

06 dec. 2021, 23:49
PSD vrea declarație de avere pentru toți românii. Anunțul făcut de Adrian Câciu

PSD vrea declarație de avere pentru toți românii. În negocierile de la Palatul Parlamentului, PSD a venit cu propunerea unor declarații de avere care să fie completate de toți românii. Soluția a fost agreată, în mare, de PNL, dar ambele partide s-au blocat la modul în care s-ar putea implementa.

PSD vrea declarație de avere pentru toți românii. Anunțul făcut de Adrian Câciu

„Anul viitor, exclus. Trebuie să înțeleagă toată lumea: noi vom discuta o altă abordare fiscală din perspectiva aceasta în momentul în care avem digitalizare totală pe economie, nu numai pe instituții”, a declarat ministrul Adrian Câciu, în exclusivitate la Antena 3.

„România are mulți oameni în mediul rural. Când completează declarația e foarte important, înainte să taie porcul sau după. Oamenii vor avea multe probleme cu astfel de chestiuni. O altă problemă este cu centralizarea acestor declarații de avere. Ele ar trebui să aibă un format standard, ca să poată fi ușor introdus”, au explicat sursele citate.

Ideea apariției unei declarații de avere pentru toți românii a fost în discuție și în timpul guvernării PSD, varianta fiind susținută de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. Și atunci s-a renunțat la implementare, deoarece nu s-a găsit o soluție pentru aplicare.

Referitor la planurile pe care le mai are Guvernul pentru anul care vine, s-a aflat pentru moment că nu vor creste taxele și nici nu vor apărea altele noi.

„Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom creste și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom tine sub control deficitul bugetar”, a punctat Adrian Caciu.

Chibzuință banului public e „ambiția” principală a ministrului Finanțelor.

„Colegii de cabinet stiu că ușa biroului meu este oricând deschisa. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare.

Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de romani, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru masurile de combatere a pandemiei.

Rectificarea bugetara trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize”, a mai transmis ministrul.

Citește și: Renate Weber, declaraţie de avere. Venituri de sute de mii de lei şi o donaţie de 100.000 de euro