PSD vrea să lungească mandatul primarilor, consilierilor locali şi judeţeni la 5 ani, pentru că atât are şi preşedintele

Publicat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019 13:19 // Actualizat: Miercuri, 27 Noiembrie 2019 13:19 // Sursa: romaniatv.net

Un proiect de lege iniţiat de 41 de deputaţi şi senatori PSD, care a trecut tacit de Camera Deputaţilor, prima cameră sesizată, prevede prelungirea mandatului primarilor, consilierilor locali şi judeţeni la 5 ani, faţă de 4 ani, cât este în prezent. Motivarea iniţiatorilor este că un primar are nevoie de 5 ani pentru a-şi îndeplini promisiunile cu care a câştigat alegerile.

Foto: https://www.republikanews.ro/

"Situaţia reală, întâlnită în activitatea administraţiilor locale/judeţene, arată căperioada de timp consfinţită de legiuitor (4 ani - n.r.) nu permite, în contextul birocratic, realizarea proiectelor asumate.

Având în vedere practica întâlnită în ceea ce priveşte mandatul preşedintelui României, unde perioada de exercitare a funcţiei conform rezultatului de la alegeri este de 5 ani, implementarea acestei perioade şi în cazul primarilor, al consilierilor locali şi consilierilor judeţeni se susţine fără echivoc, crează (sic!) o responsabilitate suplimentară şi aduce în zona de decizie o perioadă de timp suficientă îndeplinirii obligaţiilor asumate", se arată în expunerea de motive semnată de 41 de parlamentari PSD.

Trebuie menţionat că Consiliul Economic şi Social a dat aviz nefavorabil proiectului de lege, în lipsa unei argumentări solide, iar Consiliul Legislativ a dat aviz favorabil, cu observaţia că nu se pronunţă asupra oportunităţii legii, ci a formei în care este redactată, unde de altfel a şi făcut observaţii.

Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, proiectul va merga la Senat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
lege alegeri locale mandat consiliu local mandat primari 4 ani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H