Psiholog român, nominalizat la premiile World Autism Festival, aleargă pentru copiii cu AUTISM

Publicat: Marţi, 09 Iunie 2015 12:02 // Actualizat: Marţi, 09 Iunie 2015 12:02 // Sursa: romaniatv.net

Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat în anul 2015 la prestigioasele premii World Autism Festival din Canada, pentru o terapie complementară, menită să reducă stimulările la nivel senzorial ale copiilor afectați de autism, va alerga 42 de kilometri la Maratonul Internațional Brașov, eveniment care va avea loc duminică, 14 iunie.

Sub deviza "Alerg pentru Autism Marea Neagră", Adrian Gemănaru și alți specialiști în autism ai Centrului „Marea Neagră", al cărui președinte este, vor alerga la toate cursele competiției sportive, respectiv 10 km, 21 km și 42 km. Scopul este promovarea ineditului proiect realizat de psihologul român "Sensory therapy legs", care ușurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitație și agresivitate, proiect care a fost nominalizat la World Autism Festival.

Citeşte aici despre terapia revoluţionară cu bambus pentru copiii diagnosticaţi cu autism, ADHD, sindrom Down sau retard

Totodată, prin participarea la acest eveniment sportiv internațional, psihologii doresc să convingă Consiliul Județean Constanța să accepte un alt proiect revoluționar, care ar putea fi premiat internațional într-un viitor apropiat, intitulat "Delfinoterapie – șansă de recuperare pentru copiii cu dizabilități".

Proiectul este inițiat tot de Adrian Gemănaru, care este singurul psiholog din România acreditat pe terapia cu delfini.

Centrul Psihologic "Marea Neagră" a derulat inedita terapie, în parteneriat cu Delfinariul din Constanța, dar protocolul a fost suspendat la decizia Consiliului Județean Constanța.

"Avem încredere că, prin acest mesaj pe care dorim să-l transmitem cu ajutorul mass-media, vom reuși să determinăm autoritățile locale să înțeleagă că acești copii nu dispun de timpul necesar, pentru că anumite mentalități să fie schimbate. Până la urmă, așa cum proiectul "Sensory therapy legs" a fost nominalizat la unul dintre cele mai mari premii internaționale de psihologie, există mari șanse ca și terapia cu delfini să fie premiat în anii următori. Voi alearga 42 km pentru asta, chiar daca nu am alergat niciodată mai mult de 21 km și, împreună cu parintii copiilor diagnosticati cu autism și prietenii mei vrem să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la acest fenomen din ce în ce mai răspindit în România și în lume", declară psihologul Adrian Gemănaru, ce este în curs de acreditare B.C.B.A. la Universitatea North Texas din SUA.

Terapia asistată de delfini este o modalitate de recuperare extrem de apreciată în întreaga lume, iar reușita acestui proiect ar reprezenta enorm în recuperarea copiilor cu autism din România.

Psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului de Autism "Marea Neagră", a fost nominalizat la premiile World Autism Festival, pentru o revoluționară terapie menită să ajute persoanele cu dizabilități (Autism, ADHD, sindrom Down, retard).

Proiectul realizat de psihologul român, "Sensory therapy legs", ușurează activitatea terapeutică prin reducerea stărilor de agitație și agresivitate. Componenta principală a mecanismului este așa-zisul "covor senzorial", confecționat manual și modificat în permanență pentru a putea obține cel mai bun randament în ceea ce privește interacțiunea copilului cu mediul înconjurător.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adrian Gemănaru autism copii bolnavi Delfinoterapie
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 iun 15:03
...stimulările la nivel senzorial ale copiilor afectați de autism, va alerga 42 de kilometri la Maratonul Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
09 iun 12:21
...afectați de autism, va alerga 42 de kilometri la Maratonul Internațional Citește mai departe… Citeste mai departe: Psiholog român, nominalizat la premiile World Autism Festival, aleargă...
1
EUR
4.7432
RON
22 Sep
noapte 9 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H