Psihologia atingerilor INTERZISE: Gesturi TABU, în funcţie de sex

Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Aalto din Finlanda au încercat să explice de ce ar trebui să te abţii atunci când te simţi tentat să îmbrăţişezi sau să întâmpini cu un gest mult prea familiar o persoană pe care abia ai cunoscut-o.

30 nov. 2015, 10:27
Psihologia atingerilor INTERZISE: Gesturi TABU, în funcţie de sex

Ce sugerează specialiştii să faci, în schimb? Ei bine, o simplă strângere de mână este suficientă!

Sugestive în acest sens sunt infograficele de mai jos, prin intermediul cărora specialiştii explică nuanţe pe care să le ai în vedere atunci când atingi pe cineva care nu face parte din cercul tău apropiat de prieteni.

În cadrul unui studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, cercetătorii au chestionat femei şi bărbaţi cu privire la atitudinea lor atunci când sunt atinşi de persoane din cercul restrâns şi extins de cunoştinţe.

În ceea ce priveşte străinii, există un singur loc pe care şi femeile şi bărbaţii îl găsesc ca fiind potrivit pentru o primă atingere: mâinile.

Subiecţii s-au arătat dispuşi să primească atingeri din partea partenerului de cuplu în oricare zonă a corpului, fără a resimţi vreun disconfort. În schimb, atingerile de la străini sunt receptate ca fiind în regulă câtă vreme se limitează la zona mâinilor.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.