Puţini şoferi ştiu asta. De ce să NU laşi sticla cu apă în maşina goală. E mai rău decât credeţi

Sticlele de plastic pot reprezenta un adevărat pericol nu doar pentru mediul înconjurător, când putem vorbi de poluarea întregii planete, ci și viața noastră cotidiană. Uneori poate fi vorba chiar de viață și de moarte!

05 aug. 2018, 07:10
Puţini şoferi ştiu asta. De ce să NU laşi sticla cu apă în maşina goală. E mai rău decât credeţi

Un locuitor al statului Idaho a simțit pe propria pielea ce se poate întâmpla dacă într-o zi însorită lași în mașină o simplă sticlă cu apă.

Mecanicul-auto Dioni Amuchastegui lua prânzul chiar în mașină când brusc a observat un fir de fum ieșind din scaunul pasagerului. Inițial el nu și-a dat seama ce se întâmplă, dar apoi a observat că sticla cu apă care se afla pe scaunul pasagerului a generat acel efect de lupă care a și ars puțin învelișul din piele al scaunului.

Suprafața rotundă a sticlei pline cu apă s-a transformat în lentilă, iar soarele canicular a ars astfel pielea de pe suprafața scaunului.

Dacă locul unde sunt proiectate aceste raze se încălzește suficient de tare, poate apărea focul. Totodată, dacă lichidul se află într-o sticlă de plastic și a fost lăsat în soare, acesta nu trebuie consumat, deoarece plasticul se poate descompune și poate intra în contact cu apa.