Publicarea listei cu datornici de către Fisc, judecată de către Curtea Constituțională

Publicat: Marţi, 20 Decembrie 2016 14:17 // Actualizat: Marţi, 20 Decembrie 2016 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul București a sesizat, pe 16 decembrie, Curtea Constituțională a României (CCR) privind posibila neconstituționalitate a publicării listei cu datornici persoane fizice de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Măsura sesizării vine după ce Fiscul a contestat amenda primită pentru nerespectarea legii privind datele personale de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), potrivit Profit.ro.

În mai 2016, ANAF a primit o amendă de 16.000 lei de la ANSPDCP pentru publicarea datelor personale ale datornicilor persoane fizice. Mai precis, sancțiunea a fost aplicată pentru că Fiscul a prelucrat și publicat datele pe alt site de internet decât pe propria pagină și nu a asigurat informarea completă a persoanelor respective.

Ulterior, ANAF a precizat că va corecta problemele semnalate, dar că va contesta amenda și va continua publicarea listei.

Ca urmare a contestației ANAF, Tribunalul București, secția contencios-administrativ, a admis, pe 16 decembrie, cererea pârâtului ANSPDCP (reclamantul fiind ANAF care a contestat amenda n.n.) de sesizare a Curții Constituționale.

După anunțul ANSPDCP, ANAF nu a mai publicat lista pe site-ul data.gov.ro, ci pe site-ul propriu. Totodată, ANAF a susținut că a publicat date neactualizate privind doar 7 persoane.

Lista datornicilor este publicată în baza Legii 207/2015 (Codul de procedurã fiscalã) și a Ordinului ANAF 558/2016, emis în februarie 2016.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF fisc LISTA DATORNICI Tribunalul Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8246
RON
01 Apr
noapte -2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H