EUROVISION. Cezar a primit 12 PUNCTE de la public în Italia. Află de ce a luat România doar un punct

Votul juriului italian a răsturnat radical votul publicului în seara finalei Eurovision. Deşi Cezar Ouatu, reprezentantul României, a primit 12 puncte în urma voturilor publicului din Italia, juriul nu a fost convins de prestaţia artistului. Astfel, Cezar s-a ales în final doar cu un punct din partea Italiei.

21 mai 2013, 06:45

Noul sistem de votare al Eurovision-ului combină voturile publicului cu voturile unui juriu specializat dintr-o anumită ţară. De aceea, începând cu acest an, cei care acordă voturi prin televoting nu mai au ultimul cuvând. Ultimul cuvânt îl are un juriu care acordă şi el puncte care se adună cu punctele publicului.

Citeşte şi Cezar Ouatu a câştigat Eurovisionul pe YouTube: Are cele mai multe vizualizări

Rezultatele televotingului din Italia au fost făcute publice pe RAI.it şi evidenţiază clar faptul că publicul italian a acordat cele mai multe voturi României şi implicit lui Cezar Ouatu.

Din păcate, juriul italian ne-a acordat un număr minim de voturi, fapt ce ne-a condus în coada clasamentului, Italia acordându-ne doar un punct în seara marii finale Eurovision.

Cezar Ouatu, reprezentantul României, a ocupat locul 13, cu 65 de puncte. România nu a primit de la nici o ţară punctajul maxim. Cel mai mare punctaj, 10 puncte, l-a primit de la Moldova şi Grecia. Cezar a mai primit puncte de la Islanda, Malta şi Norvegia.