Pui de leu ținut ca animal de companie într-o gospodărie din Suceava. Autoritățile au fost sesizate, ce s-a întâmplat cu animalul sălbatic

Descoperire halucinantă făcută de Garda de Mediu. Un bărbat din Suceava avea ca animal de companie în gospodăria sa un pui de leu. Bărbatul a fost amendat, iar leul urmează să fie dus la Grădina Zoologică.

17 aug. 2022, 20:10
Pui de leu ținut ca animal de companie într-o gospodărie din Suceava. Autoritățile au fost sesizate, ce s-a întâmplat cu animalul sălbatic

Un bărbat din Rădăuți creștea un pui de leu pe post de pisică, în propria gospodărie. Leul era hrănit chiar de copii, iar aceștia au făcut o mulțime de clipuri video cu animalul sălbatic.

Garda de Mediu Suceava a anunțat că, în urma unei sesizări, comisarii de mediu au efectuat un control la domiciliul unei persoane fizice din municipiul Rădăuți, despre care s-a aflat că avea un pui de leu.

Au fost sesizate și alte autorități, care au demarat anchete, printre ele și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava. Una din primele constatări ar fi că puiul de leu provine de la Colțul Zoologic de la Ilișești, de unde au mai fost vândute feline pe piața neagră.

Bărbatul a fost sancționat cu două amenzi în valoare de 25.000 de lei, iar puiul de leu urmează să fie ridicat și dus la grădina zoologică. Acum, polițiștii fac cercetări pentru a stabili de unde provine animalul și cum a ajuns să fie crescut de niște localnici.

”În urma unei sesizări înregistrate la G.N.M.-C.J. Suceava, comisari din cadrul Gaezii de Mediu Suceava au efectuat un control la domiciliul unei persoane fizice din municipiul Rădăuți, constatându-se că aceasta deține ilegal în captivitate un pui de leu din specia Phantera Leo, încălcându-se prevederile O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat 2 sancțiuni contravenționale in valoare totală de 25.000 lei, în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat. Totodata, au fost stabilite măsuri în vederea remedierii deficiențelor constatate.”, a precizat Garda de Mediu Suceava pe pagina de Facebook.

Citește și Ministrul Muncii, veşti bune pentru românii de peste 45 de ani. Se dau 2250 de lei lunar de la stat

Citește și Accident mortal pe DN 1 şi carambol cu cinci maşini pe Centura Ploieştiului