Puișor de la Mediaș, trimis în judecată pentru că a încercat să dea mită 200 de euro polițiștilor. Manelistul a fost prins beat la volan, după ce a depășit pe linie continuă cu 112 km/h

Manelistul Puișor de la Mediaș a fost trimis în judecată după ce a încercat să mituiască doi polițiști care îl opriseră în trafic.

09 nov. 2023, 15:01
Puișor de la Mediaș, trimis în judecată pentru că a încercat să dea mită 200 de euro polițiștilor. Manelistul a fost prins beat la volan, după ce a depășit pe linie continuă cu 112 km/h
Puișor de la Mediaș, cercetat după ce a încercat să mituiască polițiștii care l-au prins beat la volan

Traian Bîrcea, cunoscut drept Puișor de la Mediaș, a fost trimis în judecată după ce a încercat să dea mită 200 de euro polițiștilor din Mediaș. Aceștia îl opriseră în trafic pentru că a depășit pe linie continuă, cu 112 km/h, în localitate. Ulterior, s-a constatat că era și băut.

„În urma administrării probatoriului, prin rechizitoriul din data de 02.11.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a inculpatului, persoană de sex masculin, în vârstă de 29 ani, născut şi domiciliat în judeţul Mureş, cu reşedinţa în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe,” transmite prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.

Citește și: Dezvăluiri șoc din ancheta milionarului ucis în vila din Sibiu. Se conturează ipoteza unui asasinat la comandă

Potrivit rechizitoriului întocmit, în data de 10 septembrie 2023, doi agenți de poliție din cadrul IPJ Sibiu – Poliția Municipiul Mediaș și Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat manevra de depășire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu și care se deplasa cu o viteză de 112 km/h în localitate, fapte ce impuneau dispunerea sarcinii complementare de suspendare a dreptului de conducere.

Astfel, Puișor de la Mediaș a încercat să-i mituiască pe cei doi agenți cu 200 de euro, pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru faptele constatate. Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul body-cam din dotarea unui dintre membrii echpajului.

Agenții au respins primirea sumei de bani și au sesizat fapta Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, iar lucrătorii de poliție judiciară, sub coordonarea procurorului, au procedat la constatarea în flagrant de dare de mită.

Polițiștii l-au testat pe manelist cu aparatul etilotest și au constatat că acesta a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește și: O româncă stabilită în Italia, care deține 73 de mașini, a fost implicată în 273 de accidente. Femeia are datorii de 1.500 de euro din taxe de drum neplătite

Din data de 11 septembrie, Puișor de la Mediaș se află sub control judiciar. Potrivit deciziei Tribunalului Sibiu din 6 noiembrie pentru prelungirea controlului judiciar, acesta trebuie să se prezinte la Poliția Mediaș, instituţie desemnată cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu se apropie de martori sau de membrii familiilor acestora şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nici o cale, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Judecătorul a înlăturat însă obligația de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului. „În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, se arată în motivarea publicată pe portalul de judecată.

Autoritățile precizează că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.