Puiu Haşotti: Moţiunea simplă, un gest politic la o atitudine condamnabilă a lui Gabriel Oprea

Senatorul PNL Puiu Hașotti afirmă că moțiunea simplă pe care liberalii au inițiat-o împotriva ministrului de Interne Gabriel Oprea reprezintă "un gest politic la o atitudine condamnabilă a vicepremierului".

27 oct. 2015, 10:53
Puiu Haşotti: Moţiunea simplă, un gest politic la o atitudine condamnabilă a lui Gabriel Oprea

„Este un complex de factori care produs această moțiune simplă și care, în opinia noastră cel puțin, are toate argumentele pentru a fi votată de o majoritate. Că va fi sau nu va fi votată, vom vedea. În orice caz, moțiunea simplă nu trebuie creeze emoții și dispute, este un exercițiu democratic. (…) Este un gest politic la o atitudine care nu este politică a vicepremierului Gabriel Oprea. Dincolo de inabilitatea sa de a comunica, dincolo de tot ce s-a întâmplat în spațiul public, dincolo de niciun fel de atitudine rezonabilă, moțiunea este un gest politic, dar nu la o inabilitate, ci la o atitudine condamnabilă a vicepremierului”, a declarat Hașotti, marți, la Senat.

Citeşte şi: PNL a depus moţiunea simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea la Senat

Acesta a susținut faptul că nici președintele Senatului și nici cel al Camerei Deputaților nu beneficiază de o coloană oficială care să îi însoțească în deplasări, scrie Agerpres.

„Înainte de toate, avem de-a face cu decesul unui polițist care se afla în misiune, ordonată de vicepremierul Gabriel Oprea și într-o misiune în care nu ar fi trebuit să fie pentru că era ploaie și, atunci când este ploaie, convoiul respectiv nu trebuie însoțit de motocicliști. În al doilea rând, numărul doi și numărul trei din stat — președintele Senatului și președintele Camerei, nu circulă cu astfel de convoaie, cu polițist în față, cu polițist în spate, cu mai multe mașini care însoțesc limuzina vicepremierului. De unde până unde dl. Gabriel Oprea circulă cu o caravană întreagă după domnia sa?”, a punctat Hașotti.

Totodată, senatorul liberal a adăugat faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a fost informat cu privire la accidentul produs marți și că atitudinea acestuia este „de neînțeles”.

„Dl. vicepremier a fost de îndată și în permanență informat despre situația tragică care s-a întâmplat pe str. Știrbei Vodă. Câți dintre dvs., cetățeni, nu s-ar fi deplasat imediat la locul accidentului să ia act personal și direct despre situația de acolo? Această manifestare a vicepremierului, care este și președinte de partid și responsabil cu siguranța națională, este de neînțeles. Nu am văzut niciun fel de reacție a lui Gabriel Oprea ca președinte de partid la declarațiile inadmisibile, iresponsabile ale deputatului UNPR, Răducanu (Ion — n.r.), care în fața acestei tragedii nu a găsit de cuviință decât să declare că toți murim„, a mai spus senatorul PNL.