Puiu Haşotti: PC seamănă cu maşina comunismului. Parlamentarii UNPR, obişnuiţi cu migraţia politică

Senatorul liberal Puiu Hașotti a declarat vineri că Partidul Conservator "seamănă cu mașina comunismului" și își "consumă toată energia la claxon", iar parlamentarii UNPR "sunt obișnuiți cu migrația politică".

12 iun. 2015, 09:50
Puiu Haşotti: PC seamănă cu maşina comunismului. Parlamentarii UNPR, obişnuiţi cu migraţia politică

„Ieri, doamna ministru Rovana Plumb ne-a spus că parlamentarii PSD nu vor vota, imediat domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea a spus că și parlamentarii UNPR nu vor vota și ne-a ținut un discurs ca fiind un reper moral al politicii românești. Arătând că nu a trădat, (…) nu trădează și nu va trăda, mai vedem noi. Mi-a adus aminte de vocea patriotului național. De altfel, este corect ca parlamentarii UNPR să nu voteze de vreme ce sunt obișnuiți cu migrația politică, toți au migrat politic și încă mai migrează. E firesc, le mai alunecă piciorul, le mai alunecă bilele prin urne”, a spus Puiu Hașotti, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură.

În opinia sa, PC și UNPR stau sub „pulpana roșie și prăfuită a PSD”.

„Celelalte două partide nu s-au pronunțat, dar, aducându-mi aminte din nou de discursul distinsei doamne senator, vă spun ce-am mai spus că PC, care niciodată nu a mers pe picioarele lui la alegerile parlamentare, seamănă cu mașina comunismului, își consumă toată energia la claxon. Toate aceste partide stau sub pulpana roșie și prăfuită a PSD. Nu mai este acel roșu KGB, este un roșu incert. Dacă tot am vorbit de mineriade să ne amintim că principalul vinovat al celei mai mari orori în ultimii 25 de ani a fost Ion Iliescu, înaintașul dvs”, a susținut Hașotti.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA: NU există altă majoritate. PNL aşteaptă ca Guvernul să fie dat jos de o altă putere a statului

 Moţiunea de cenzură a PNL a fost dezbătută vineri în plenul comun al celor două Camere.  Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.