Pulverizați apă oxigenată pe rosturile de gresie și faianță și lăsați-o 20 de minute. Soluții simple și eficiente pentru curățenie de Paște

Curățarea rosturilor de la gresie și faianță e o adevărată provocată pentru multe gospodine. Sunt o mulțime de produse în comerț care, deși sunt eficiente de multe ori, sunt toxice, umplu casa cu vapori toxici, îți afectează mâinile.

19 apr. 2022, 11:02
Pulverizați apă oxigenată pe rosturile de gresie și faianță și lăsați-o 20 de minute. Soluții simple și eficiente pentru curățenie de Paște

Totuși, e bine de știut că sunt și tot felul de metode naturale de a curăța gresia și faianța. Chiar dacă dați cu aspiratorul sau cu mătura, e necesar să scăpați și de resturile de murdărie. Așadar aveți nevoie de 60 de ml de apă oxigenată, 60 de grame de bicarbonat de sodiu și puțin detergent de vase. Amestecați cele trei ingrediente până când se formează o pastă consistentă și omogenă. Aplicați această pastă pe rosturi cu o periuță de dinți și lăsați-o să acționeze cel mult 10 minute. Curățați apoi cu un burete sau o cârpă udă. Acest amestec are efecte vizibile asupra murdăriei și mucegaiului.

Dacă pulverizați apă oxigenată asupra rosturilor și o lăsați să acționeze 20 de minute faceți minuni. Apoi puteți să frecați rosturile cu o perie și să le ștergeți la final cu o cârpă moale.

Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient pentru curățarea rosturile de gresie 

Mai e și varianta cu bicarbonatul de doiu. Puneți circa o jumătate de cană și amestecați cu apă fierbinte. Aplicați soluția pe spațiile dintre plăcile de faianță și gresie și lăsați-o să acționeze o jumătate de oră și curățați cu o perie mai aspră.

Altă metodă e cea care implică oțetul alb. E un antimicrobian, antifungic și antibacterian natural. Mai mult, e un înălbitor eficient și poate fi utilizat pe rosturile albe, deschise la culoare, în mod special pentru înlăturarea mucegaiului. Aveți nevoie de o jumătate de cană de oțet alb, un sfert de cană de apă caldă și o sticlă cu pulverizator. Amestecați ingredientele și pulverizați soluția pe rosturi. După 10 minute freacă suprafețele cu o perie sau o cârpă, după caz. Dacă simți că amestecul nu și-a făcut treaba suficient, folosiți oțet nediluat, curătați și apoi clătiți cu apă caldă și ștergeți suprafața cu o cârpă.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre recuperatoarele de căldură și de ce să investești în ele chiar și vara

Și oțetul de mere e eficient. Trebuie să puneți o jumătate de cană de oțet de mere și o jumătate de cană de apă. Pulverizați amestecul pe rosturile murdare și lăsați soluția cinci minute, apoi curățați-o cu o perie. Clătiți la final rosturile și ștergeți-le cu o cârpă moale și uscată.

Nu uitați că și cu suc de lămâie puteți să curățați plăcile de gresie și taianță. Trebuie doar să pulverizați pe rosturi, să îl lăsați să acționeze timp de 10 minute și apoi să curățați cu o perie. Clătiți rosturile și uscați-le cu o cârpă moale.

Citește și Cum să vopsiți ouăle de Paște folosind bicarbonat de sodiu, oțet și colorant alimentar. Metoda genială de a obține culoarea mult dorită