Punctele de trecere dintre Israel şi Fîşia Gaza au fost închise. Se deschid doar pentru ajutoare umanitare

Punctele de trecere pentru persoane și mărfuri de la Erez și Kerem Shalom sunt închise până la noi ordine cu excepția ajutorului umanitar, a informat o sursă militară israeliană.

02 nov. 2014, 09:54
Punctele de trecere dintre Israel şi Fîşia Gaza au fost închise. Se deschid doar pentru ajutoare umanitare

Măsura a fost luată în urma unui tir cu rachetă ce a fost tras vineri seara, din Fâșia Gaza şi a atins sudul Israelului, dar fără să provoace victime sau pagube materiale, primul tir cu rachetă lansat spre teritoriul israelian de la 16 septembrie și al doilea de la finalul operațiunii militare a Israelului în Fâșia Gaza împotriva mișcării Hamas.

Hamas și Israel au încheiat la 26 august un acord de încetare a focului, negociat prin intermediul Egiptului, care a pus capăt unei perioade de 50 de zile de război soldat cu peste 2.140 de victime în rândul populației palestiniene, majoritatea civili, și 73 în rândul celei israeliene, în cea mai mare parte militari.

Citeşte şi Decizie rarisimă: Israelul redeschide, selectiv, Esplanada Moscheilor

Reprezentanţii din cele două terirtorii vor relua negocierile la Cairo în vederea semnării unui acord permanent de încetare a focului. Săptămâna trecută, Israelul decisese să deshidă puncte de trecere la Esplanada Moscheilor, loc venerat de ambele popoare.