Puneți un cub de gheață într-o pungă de plastic. Metoda simplă de a îndepărta guma de mestecat de pe haine

Tuturor ni s-a întâmplat, la un moment dat, să călcăm pe o gumă de mestecat sau să ne trezim cu ea lipită de pantaloni sau alte articole vestimentare.

27 mart. 2022, 12:04
Puneți un cub de gheață într-o pungă de plastic. Metoda simplă de a îndepărta guma de mestecat de pe haine

Cel mai rău e atunci când guma de mestecat ajunge, într-un fel sau altul, pe covor sau pe canapea. Totuși, dacă se întâmplă să vă aflați într-o astfel de situație, e bine de știut că există soluții.

Guma de mestecat nu iese prea ușor de pe covor, dar dacă folosiți metoda potrivită puteți scăpa de ea fără prea mari bătăi de cap. O puteți îndepărta folosind un cub de gheață pe care îl țineți apăsat peste gumă câteva minute, până când ea se întărește. Apoi, o puteți dezlipi mai ușor de pe covor. Dacă rămân pete, totuși, amestecați puțin detergent lichid cu apă călduță și frecați zona respectivă.

Guma de mestecat lipită de suprafețele din lemn

Mobila din lemn e unul din locurile în care copiii aleg să lipească gumele de mestecat, spre disperarea părinților. Există o metodă care face minuni și o scoapte foarte ușor, însă. E necesar să înveliți un cub de gheață în pungă ca să nu afectați lemnul.

Mai este o metodă la care puteți apela, implică folosirea uleiului. Tot ce trebuie să faceți este să puneți puțin ulei de floarea soarelui pe o cârpă curată și să îndepărtăm ușor guma de mestecat.

Cum scoateți guma de pe haine

Cu siguranță nimeni nu-și dorește să se trezească cu gumă de mestecat pe haine. Dar, dacă totuși, se întâmplă, gheața ajută și de aceeeastă dată. Scoate cât de multă gumă poți cu degetele, apoi întărește restul gumei cu un cub de gheață. Dezlipește apoi ușor guma și îndepărtează resturile întărite cu o periuță de dinți veche.

Puteți apela și la varianta cu fierul de călcat. E necesar să puneți o bucată de carton curat pe masa de călcat, iar apoi să așezați haina deasupra Scoate cât de multă gumă poți cu degetele, apoi întărește restul gumei cu un cub de gheață. Dezlipește apoi ușor guma și îndepărtează resturile întărite cu o periuță de dinți veche.

Cum faceți guma să dispară de pe perete

E puțin mai complicat aici pentru că e posibil să desprindeți și vopseaua în încercarea de a îndepărta guma. Puteți încerca tot metoda cubului de gheață învelit într-o pungă de plastic. Trebuie să aveți mare grijă. În cazul în care rămân resturi de gumă, folosiți o radieră pentru a le îndepărta.

Citește și Cel mai rapid mod de a curăța praful din spatele caloriferului: un truc care economisește timp și nervi

Citește și Remedii naturiste pentru picioare umflate. Trucurile geniale care ajută la o refacere rapidă. Reţeta amestecului minune al Lidiei Fecioru