Purtarea măştii în timpul orelor de sport ar putea fi eliminată. Anunţul ministrului Educaţiei

Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, că vrea să fie eliminată purtarea obligatorie a măştii în timpul orelor de educaţie fizică. Ministrul Educaţiei a precizat că vrea ca România să urmeze exemplul din Luxemburg, unde "portul măştii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează ora, nu şi în timpul orei de educaţie fizică".

10 feb. 2021, 12:18
Purtarea măştii în timpul orelor de sport ar putea fi eliminată. Anunţul ministrului Educaţiei

Cîmpeanu a precizat că este posibil ca în curând purtarea măştii în timpul orelor de sport să fie eliminată. Ministrul Educaţiei a adus în discuţie practicile altor state europene care nu solicită purtarea obligatorie a măştii de protecţie în timpul desfăşurării orelor de educaţie fizică.

„În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică. Belgia nu solicită. Bulgaria nu solicită. Estonia nu solicită. Finlanda nu solicită. Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare.

Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi după încheirea orei de sport. Portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au desfăşurat activităţile fizice la vestiar”, a afirmat Sorin Cîmpeanu. 

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei anunţă că masca este obligatorie la orele de sport

Ministrul Educaţiei a spus că în Europa există o singură regiune dintr-o ţară în care purtarea măştii este obligatorie la ora de sport.

„Am găsit un singur exemplu în Europa într-o regiune din Italia, în regiune Veneto, în care se solicită purtarea măştilor în timpul orelor de educaţie fizică şi acolo decizia este în curs de actualizare. Informare este venită de la Bruxelles şi este oficială”, a explicat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educaţiei a menţionat că va propune Ministerului Sănătăţii modificarea ordinului comun, în aşa fel încât în şcolile din România să fie adoptat modelul din Luxemburg.

„Va face obiectul discuţiilor cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei susţinând această regulă, precum în Luxemburg. Portul măştii este obligatoriu de la vestiar până la locul în care se derulează ora, nu şi în timpul orei de educaţie fizică.

Vom avea şi puncte de vedere medicale. Cei cu specialitatea în medicină sportivă sunt în măsură să ne aducă argumente pentru a luat decizia corectă de a modifica ordinul comun”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

În contextul redeschiderii şcolilor, Ministerul Educaţiei a anunţat că elevii care participă la cursuri în scenariul verde vor purta masca de protecţie inclusiv la orele de educaţie fizică, el explicând că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: „Peste 17% școli au cabinete medicale unde s-ar putea face teste. În restul testarea se va face prin DSP”
 


loading...