Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump a spus că Obama a invadat Afganistanul. Reacţia internauţilor

După ce purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump, Katrina Pierson, a gafat sâmbătă, atunci când a susținut că președintele Barack Obama este responsabil de invazia Afganistanului, utilizatorii de Twitter s-au unit pentru a o "ajuta" să fie mai bună la istorie. Internauţii s-au oferit să o alimenteze și cu alte evenimente istorice complet false despre care ea să poată susțină că sunt adevărate.

15 aug. 2016, 12:04
Purtătoarea de cuvânt a lui Donald Trump a spus că Obama a invadat Afganistanul. Reacţia internauţilor

Katrina Pierson a apărut sâmbătă la CNN pentru a apăra declarațiile lui Donald Trump, potrivit cărora președintele Obama este „fondatorul” grupării teroriste Stat Islamic. Pierson și-a pledat cazul recurgând la un nou fals, și anume că Obama este cel care a declanșat războiul din Afganistan. „Amintiți-vă, pe vremea aceea nici măcar nu eram în Afganistan. Barack Obama a intrat în Afganistan, creând o altă problemă”, a spus ea. 

Gazda emisiunii de la CNN, prezentatorul Victor Blackwell, a sesizat eroarea și a întrebat-o dacă ea crede sincer ceea ce a spus. „Deci spuneți că Barack Obama a implicat țara în Afganistan post-2009?” Afganistanul „este războiul lui Obama”, a insistat Pierson. 

Apoi, Blackwell a declarat că, „de dragul unei informări corecte”, vrea să continue să expună faptele așa cum s-au întâmplat ele cu adevărat. Însă Pierson nu s-a lăsat cu una cu două și a continuat să susțină că „Stat Islamic a apărut din tabăra de război a lui Obama”, fără să se obosească să explice ce anume dorea să spună. În cele din urmă, Blackwell i-a curmat suferința, informând-o că: „Președintele (George W.) Bush a fost cel care a implicat țara în Afganistan”. 

Războiul din Afganistan a început în 2001, după atacurile din 11 septembrie din SUA, cu peste șapte ani înainte ca Barack Obama să devină președinte. Incidentul a dus la apariția hashtagului#KatrinaPiersonHistory, devenit popular la nivel global. Sub acest hashtag, utilizatorii de Twitter s-au întrecut în glume, spunând de pildă că, de fapt, nu activistul politic Martin Luther King Jr. a fost cel care a scris faimosul discurs „I Have a Dream”, ci nimeni altul decât fostul moderator american de radio și de televiziune Larry King sau că Obama este de vină pentru destrămarea formației Beatles. 

Utilizatorii de Twitter pun pe seama lui Obama și alte „fapte istorice”, cum ar fi că Moise a primit 15 porunci, dar Obama s-a opus prin veto la cinci dintre ele sau că președintele democrat i-a sunat pe toți hangiii și le-a spus să nu închirieze pentru Fecioara Maria și Iosif din Nazaret.