Puternică explozie la Doneţk, atac la frontiera cu Rusia

O puternică explozie s-a auzit luni la Doneţk, fief al separatiştilor în estul Ucrainei, iar armata ucraineană a anunţat că un atac a avut loc la frontiera cu Rusia şi că acesta s-a soldat cu cel puţin doi morţi în rândurile militarilor ucraineni, transmite AFP. Explozia s-a produs la o uzină chimică din Doneţk, unde se fabrică explozibili.

20 oct. 2014, 12:42
Puternică explozie la Doneţk, atac la frontiera cu Rusia

Primarul din Doneţk a precizat într-un comunicat că, potrivit primelor date, explozia a avut loc la o uzină chimică, unde se fabrică explozibili şi care se află în apropierea aeroportului din oraş.

Aeroportul internaţional din Doneţk, reconstruit pentru Campionatul European de Fotbal din 2012 şi acum devastat de luptele ce au loc în zonă de la izbucnirea confruntărilor în estul ţării, este unul din principalele puncte de tensiune ce persistă între cele două părţi implicate în conflict, în pofida acordului de încetare a focului semnat la 5 septembrie la Minsk.

Declaraţii ŞOCANTE. Moscova spune adevărul: RUSIA NU poate PIERDE UCRAINA

Armata ucraineană a mai indicat că a respins două atacuri în regiunea vecină Lugansk – unul lângă localitatea Smile, din partea separatiştilor, şi celălalt la postul de frontieră Krasna Talivka de la graniţa cu Rusia, din partea unui grup de pe teritoriul rus. Acest din urmă atac s-a soldat cu moartea a cel puţin doi soldaţi ucraineni.

Ostilităţile din estul Ucrainei au făcut peste 3.700 de morţi în cele şase luni de conflict.

Discuţiile de vinerea trecută de la Milano între preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, omologul său rus Vladimir Putin şi mai mulţi lideri europeni nu au reuşit să aducă un progres real pentru procesul de pace în estul Ucrainei, însă participanţii au ajuns la unele înţelegeri în privinţa anumitor puncte, precum supravegherea frontierei cu ajutorul dronelor.