Putin a ordonat oprirea asaltului asupra fabricii Azovstal, din Mariupol. Cecenul Kadîrov promisese cucerirea uzinei până diseară

Vladimir Putin i-a ordonat ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, să anuleze asaltul asupra fabricii Azovstal, unde se află mai mulţi soldaţi ucraineni, mercenari străini, dar şi sute de civili.

21 apr. 2022, 11:34
Putin a ordonat oprirea asaltului asupra fabricii Azovstal, din Mariupol. Cecenul Kadîrov promisese cucerirea uzinei până diseară

Consider că atacul propus asupra zonei industriale Azovstal este nepotrivit și ordon să fie anulat. Nu este nevoie să coborâm în catacombe, este necesar să blocăm zona industrială din Azovstal pentru ca nici musca să nu zboare”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri la Kremlin, care a fost difuzată pe postul de televiziune Rossiya 24.

Potrivit lui Şoigu, peste două mii de ucraineni au fost blocați în zona industrială Azovstal. Vladimir Putin crede că militanților ar trebui să li se ceară din nou să depună armele. Președintele a subliniat că partea rusă le garantează viața și un tratament decent, în conformitate cu dreptul internațional umanitar. De asemenea, răniților li se va acorda asistență medicală calificată.

Citeşte şi Ruşii au început asaltul asupra uzinei Azovstal, din Mariupol. Sunt bombardaţi sute de civili care se ascund înăuntru

Ce va mai devreme, Ministerul Apărării de la Moscova a raportat că armata rusă a curățat complet zona urbană a oraşului Mariupol, ca parte a „operațiunii speciale” din Ucraina.

Anterior, liderul cecen Ramzan Kadîrov promisese că combinatul siderurgic Azovstal din oraşul asediat Mariupol, va fi sub control rusesc în cursul zilei de joi. „Astăzi, înainte sau după prânz, Azovstal va fi complet sub controlul forţelor armate ruse”, declara Kadîrov, ale cărui unităţi luptă în Ucraina.

Citeşte şi O supraviețuitoare a Holocaustului a murit într-un subsol din Mariupol. Avea 91 de ani