Putin ar pregăti a doua etapă de mobilizare! Liderul de la Kremlin plănuiește să înroleze până la 700.000 de oameni

Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev, a anunțat că Putin se pregătește pentru a doua etapă de mobilizare. Decretul ar urma să fie semnat în perioada sărbătorilor de iarnă.

22 nov. 2022, 19:27
Putin ar pregăti a doua etapă de mobilizare! Liderul de la Kremlin plănuiește să înroleze până la 700.000 de oameni

Anton Gerașcenko, consilierul ministrului ucrainean de Interne, susține că Putin se pregătește pentru o a doua etapă de mobilizare.

Vladimir Putin a ordonat o mobilizare „parțială” a rezerviștilor ruși la începutul acestui an, dar a susținut că această chemare de 300.000 de soldați a fost finalizată.

Potrivit oficialului ucrainean, liderul de la Kremlin ar plănui să înroleze până la 700.000 de oameni, în ianuarie.

De asemenea, Gerașcenko a mai subliniat că o parte din cei 300.000 de ruși recrutați în urma mobilizării parțiale anunțată de președintele Vladimir Putin în septembrie au fost uciși, alții fiind răniți sau demoralizați.

Citiți și: Rusia cere Turciei să dea dovadă de „reţinere” în acţiunile militare întreprinse în Siria

Faptul că Vladimir Putin va anunța o nouă mobilizare masivă a fost confirmată și de către un analist rus aflat în exil. Mai mult, liderul de la Kremlin va impune legea marțială în mai multe orașe din Rusia din cauza dificultăților întâmpinate pe frontul ucrainean.

Imagini cu soldații mobilizați care refuză să lupte în Ucraina au fost făcut publice pe canalele Telegram din Rusia. Doi militari care nu ar fi vrut să meargă la război au fost reținuți, încătușați și urcați într-o mașină de poliție. Videoclipul ar fi fost realizat în regiunea Belgorod, scrie Ukrainska Pravda.

Rusia a anunțat luni dimineață că nu intenționează să cheme alți soldați ruși pentru a lupta în Ucraina printr-o a doua rundă de mobilizare, potrivit Sky News.

O bătaie generală a avut loc recent într-un centru de recrutare din Rusia. Tinerii ruși are nu susțin războiul lui Putin din Ucraina s-au încaierat cu viitorii soldati mobilizați.