Putin: Fiecare naţiune are dreptul inalienabil la propria ei cale de dezvoltare, inclusiv Ucraina

Fiecare naţiune are dreptul inalienabil la propria cale de dezvoltare, inclusiv Ucraina, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul său anual despre starea naţiunii, în faţa camerelor reunite ale Adunării Federale - Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei - după un an marcat de anexarea Crimeii, sancţiunile occidentale pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina şi încetinirea economiei, potrivit TASS şi Efe.

04 dec. 2014, 10:42
Putin: Fiecare naţiune are dreptul inalienabil la propria ei cale de dezvoltare, inclusiv Ucraina

Putin crede că fiecare naţiune are dreptul inalienabil la propria ei cale de dezvoltare, inclusiv Ucraina. Economia Ucrainei are nevoie de ajutor pentru aplicarea reformelor, dar partenerii din Occident nu se grăbesc să facă aceasta, a spus Putin.

Aproximativ o mie de persoane, inclusiv deputaţi şi senatori, membri ai guvernului, judecatori şi guvernatori s-au reunit joi în Sala Sf. Gheorghi a Kremlinului pentru a asista la discursul anual al preşedintelui rus, care a început la ora locală 12.00 (09.00 GMT).

Experţi şi deputaţi au subliniat deja că în discursul său tradiţional, care marchează conturul politic al ţării pentru anul viitor, Putin nu va putea ignora situaţia dificilă cu care se confruntă economia Rusiei, la porţile unei recesiuni ca urmare a scăderii preţului petrolului şi a sancţiunilor occidentale, scrie Efe.

Ei se aşteaptă ca Putin să anunţe măsuri de stabilizare a economiei şi a rublei, care în ultimul an a pierdut aproape jumătate din cotaţia faţă de principalele valute internaţionale.