Putin îl laudă pe Trump şi spune că este un politician competent şi foarte eficient

Preşedintele american Donald Trump a creat impresia unui politician competent şi eficient în cadrul întâlnirii cu omologul său rus, Vladimir Putin, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

10 iul. 2017, 08:10
Putin îl laudă pe Trump şi spune că este un politician competent şi foarte eficient

Donald Trump, un politician competent şi foarte eficient, în viziunea lui Vladimir Putin

„Judecând după impresia preşedintelui Putin, Trump este un politician foarte eficient. Are cunoştinţe de expert în domeniu, este foarte insistent şi foloseşte faptele cu abilitate”, a spus Peskov pentru postul de televiziune Rossiya 1, reflectând poziţia lui Vladimir Putin.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Rusiei a descris acuzaţiile de incompetenţă la adresa lui Donald Trump drept „un comportament schizofrenic, similar valului de isterie împotriva Rusiei din cercurile politice americane”.

Dmitri Peskov a mai precizat că iniţiativa de organizare a întâlnirii SUA-Rusia le-a aparţinut ambilor preşedinţi, care au vrut să fie însoţiţi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, respectiv de secretarul de Stat american, Rex Tillerson.

Citeşte şi Ruşii i-au promis fiului preşedintelui Donald Trump informaţii compromiţătoare despre Clinton

„A fost o înţelegere reciprocă pentru necesitatea unei astfel de întâlniri, care a fost aranjată prin intermediul canalelor diplomatice. Preşedinţii au ştiut exact toate subiectele prioritare care vor fi discutate”, a spus Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cel american Donald Trump s-au întâlnit vineri, 7 iulie, la Hamburg (Germania), în cadrul summitului G20, grupul ţărilor cu cea mai dezvoltată economie. Cei doi lideri de stat au discutat mai bine de două ore, despre crizele din estul Ucrainei şi din Siria, despre combaterea terorismului şi despre securitatea cibernetică.