Putin ironizează sancţiunile Occidentului: Îi vor îndemna pe oficialii ruşi să muncească mai mult

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat vineri SUA şi UE, declarând că sancţiunile decretate împotriva Rusiei sunt 'prea puţin eficiente' şi îi vor obliga în final pe oficialii ruşi să lucreze mai mult, în loc 'să se răsfeţe' prin ţări străine, informează AFP şi Interfax, potrivit Agerpres.

12 sept. 2014, 17:30
Putin ironizează sancţiunile Occidentului: Îi vor îndemna pe oficialii ruşi să muncească mai mult

‘Sancţiunile ca instrument politic extern sunt prea puţin eficiente şi nu au adus niciodată rezultatele aşteptate. Însă, dacă problema este analizată în totalitatea ei, există mai multe aspecte pozitive decât negative’, a ironizat Putin, la câteva ore după înăsprirea sancţiunilor economice decretate de Washington şi Bruxelles.

‘Cu cât mai puţini oficiali şi directori de mari companii din Rusia se vor plimba prin străinătate şi vor fi mai mulţi care să se ocupe de treburile lor curente, cu atât va fi mai bine. Acelaşi lucru este valabil şi pentru deputaţi, care ar trebui mai degrabă să comunice cu alegătorii lor decât să se răsfeţe prin staţiuni balneare în străinătate‘, a subliniat liderul rus.

Uniunea Europeană a publicat vineri dimineaţa o nouă listă de companii şi persoane fizice din Rusia asupra cărora se extind sancţiunile adoptate ca urmare a crizei din Ucraina. Printre ruşii care au fost incluşi în noua ‘listă neagră’ se numără liderul Partidului Liberal-Democrat al Rusiei, Vladimir Jirinovski, liderul fracţiunii ‘Rusia Unită’ din Duma de Stat, Vladimir Vasiliev, precum şi mai mulţi deputaţi.