Putin își ține soldații cu tăiței și cartofi preparați pe ”rachetă”: ”Nu există timp pentru gătit, nu poți fi distras”

Ambiția fanatică a lui Putin de a cuceri Ucraina a distrus milioane de vieți. În acest război, nu doar ucrainenii suferă, ci și soldații ruși, care la ordinul Țarului de la Kremlin le-a invadat țara. Apar noi detalii șocante despre condițiile mizere în care sunt ținuți soldații ruși pe frontul din Ucraina.

05 feb. 2023, 08:29
Putin își ține soldații cu tăiței și cartofi preparați pe ”rachetă”: ”Nu există timp pentru gătit, nu poți fi distras”
Putin își ține soldații cu tăiței și cartofi preparați pe ”rachetă”

Putin își ține soldații cu tăiței și cartofi preparați pe ”rachetă”. Încă de la începutul acestui război absurd, Rusia a pierdut un număr uriaș de soldați, însă nici cei care au supraviețuit pe frontul din Ucraina nu o duc mai bine, la aproape un an de la izbucnirea conflictului.

Citește și Zelenski, avertisment pentru Putin: „Băieţii noştri au început deja să se antreneze pe tancurile Challenger”

Putin își ține soldații cu tăiței și cartofi preparați pe ”rachetă”

Pe lângă faptul că Putin și-a bătut joc de ei cu echipamente militare vechi și impracticabile, nici la capitolul mâncare soldații ruși nu stau foarte bine.

Recent, un soldat rus a dezvăluit realitățile cu care atât el, cât și camarazii lui se confruntă pe linia frontului. Încă de la începutul războiului au circulat tot felul de zvonuri despre ”dieta” pe care Putin își supune militarii.

Mai mult, în presa internațională au apărut tot felul de imagini cu o bucătărie rusească de pe frontul din Ucraina în care soldații  își pregătesc lăturile oferite de ”generosul” Țar.

Rușii nu au o gamă foarte variată de preparate, ci trăiesc de pe o zi pe alta cu cartofi, ceapă și tăiței, iar asta se pare că se întâmplă de aproape un an de zile, a dezvăluit un soldat cunoscut doar sub numele de Sedoy pentru agenția de presă rusă pro-Kremlin Moskovskij Komsomolets.

Acesta a dezvăluit că el și camarazii săi gătesc pe „rachetă”, un obiect pe care îl descrie ca fiind o „sobă bizară cu burduf”.

”Pe rachetă am prăjit cartofi cu carne. A ieșit totul prăjit și nu foarte gustos, iar alegerea felurilor de mâncare nu este deosebit de grozavă: paste cu tocană, hrișcă cu carne, cartofi înăbușiți cu carne – cu condiția, bineînțeles, dacă există posibilitatea de a obține carnea. Nu există timp pentru gătit, nu poți fi distras. Luăm conserve, tăiței instant, terci în borcane, ceva care poate fi încălzit pe arzătoare cu gaz sau pe sobe mici. Ceai, cafea, ciocolată, pâine, maioneză – produse pentru cinci zile. Încercăm să nu câștigăm prea mult, trebuie să purtăm ceva asupra noastră”, a declarat soldatul rus.

Soldatul a adăugat că „arzătorul rachetă”, a fost numit în acest fel pentru că se aprinde instant. Nu este clar ce anume este aparatul respectiv, dar din imaginile surprinse pare să fie un ceva improvizat de tip arzător Bunsen, care seamănă cu partea din spate a unei rachete.

Citește și Putin nu se desparte nici o secundă de valiza nucleară. Riscul unui război nuclear este tot mai mare FOTO şi VIDEO