Putin neagă vehement că ar fi asmuţit câinele său pe Merkel

După ani de zvonuri, preşedintele rus Vladimir Putin a simţit nevoia să dea o explicaţie asupra unei situaţii foarte delicate survenite în cadrul unei întrevederi a cancelarului german Angela Merkel cu preşedintele rus Vladimir Putin.

12 ian. 2016, 13:41

Incidentul s-a petrecut în 2007, când Vladimir Putin a invitat-o pe Merkel, la reşedinţa lui din Sochi. Cu acea ocazie, Putin a ţinut neapărat să i-o prezinte pe căţeluşa lui, Connie – un exemplar din rasa Labradoe, neagră-tuci şi foarte „bine făcută”.

Când Connie a intrat în camera în care avea loc întrevederea, Merkel arăta vizibil şocată şi înspăimântată. „Câinele nu vă deranjează, nu-i aşa? Este o căţeluşă prietenoasă şi sunt sigur că se va comporta aşa cum se cuvine”, a încercat să o liniştească Putin pe Merkel, deşi el fusese informat mai înainte că ei îi este frică de câini.

Acea întâlnire a devenit mai degrabă o poveste de tupeu şi intimidare care, se pare, a compromis una dintre cele mai importante relaţii politice al secolului XXI chiar de la început.Putin neagă şi acum că ar fi vrut să o sperie pe Merkel folosindu-se de câinele lui, scrie telegraph.co.uk.

Răspunsul lui Merkel la întrebarea lui Putin a fost dat în limba rusă: „La urma urmei, nu mănâncă jurnalişti!… În ciuda glumei ei, fotografiile făcute de jurnalişti cu acea ocazie arată adevărul: Merkel arată extrem de crispată când Connie s-a aşezat la picioarele ei, în timp ce Putin asfişează un zâmbet şmecher.

Chiar dacă Merkel nu a comentat niciodată în public păţania ei de la Soci, s-a zvonit că aceasta ar fi fost mai degrabă un complot pentru a o intimida în timpul negocierilor pe care le-a avut atunci cu Putin.