Putin nu renunță și cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu. Țarul de la Kremlin a semnat ordinul

Vladimir Putin a semnat joi un decret prin care cheamă 147.000 de cetățeni ruși la serviciul militar obligatoriu. Anual, în această perioadă, în Rusia este demarată o campanie de recrutare militară la care trebuie să participe toți cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani.

30 mart. 2023, 22:55
Putin nu renunță și cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu. Țarul de la Kremlin a semnat ordinul
Putin nu renunță și cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu. Țarul de la Kremlin a semnat ordinul

Putin nu renunță și cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu. Astfel, Vladimir Putin a dat startul campaniei de recrutare militare de primăvară, care în acest an va fi mult mai extinsă, potrivit Reuters.

Citește și Putin pregăteşte Rusia pentru un „război veşnic” cu Occidentul. Ce a spus în privat, la o petrecere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Putin nu renunță și cheamă 147.000 de ruși la serviciul militar obligatoriu

Vladimir Putin a mai semnat în luna septembrie a anului trecut un ordin de chemare pentru îndeplinirea stagiului militar obligatoriu a până la 120.000 de oameni pentru campania din toamnă.

La vremea respectivă, ministrul Apărării spunea că recrutarea nu are niciun fel de legătură de așa-zisa operațiunea militară specială, expresia oficială folosită de Rusia pentru războiul din Ucraina.

Potrivit decretului semnat de Vladimir Putin, toți bărbații din Rusia cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, trebuie să îndeplinească un an de serviciu militar sau antrenamentul echivalent în timpul studiilor superioare.

În ultimii ani, în Rusia au fost chemate în medie în jur de 130.000 de persoane în fiecare campanie de primăvară și toamnă, transmite TASS.

Recrutarea militară de primăvară vine la scurt timp după ce Rusia a lansat o nouă campanie prin care caută voluntari pentru a realimenta trupele rusești din războiul cu Ucraina.

Vladimir Putin apasă pedala și mai tare: încă 400.000 de soldați ruși vor fi trimiși pe front

Rusia trece în următoarea etapă a războiului din Ucraina. Potrivit presei lui Vladimir Putin, Ministerul Apărării pregătește o nouă campanie de recrutare.

Joi, 30 martie, ministerul britanic al Apărării a anunțat că autoritățile ruse prezintă campania ca pe un proces de recrutare de personal voluntar și profesionist, în loc să pună că este vorba, de fapt, despre o nouă etapă de mobilizare obligatorie, informează Sky News.

Autoritățile de la Moscova au prezentat campania de recrutare drept un „model de voluntariat”, pentru a acoperi deficitul de personal, susțin britanicii.

Noua campanie de recrutare a fost relatată și în Associated Press (SUA).

„Reclamele promit bonusuri în bani și beneficii atrăgătoare. Recrutorii dau telefoane bărbaților eligibili. Birourile de înrolare colaborează cu universitățile și agențiile de servicii sociale pentru a atrage studenții și șomerii”, au notat jurnaliștii.

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat (n.r. – camera inferioară a parlamentului rus), Andrei Kartapolov, a declarat joi că noii recruți ruși care vor fi încorporați în cadrul serviciului militar obligatoriu în aprilie nu vor fi trimiși în „noile regiuni” anexate de la Ucraina, relatează TASS.

„Bineînțeles, că nu vor fi trimiși acolo. În general, în noile regiuni nu vor exista recruți sub nicio formă. Cel puțin deocamdată”, a transmis oficialul rus, întrebat dacă noii recruți vor fi trimiși în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie sau Herson.

Andrei Kartapolov a mai precizat că autoritățile militare nu vor efectua recrutări în aceste teritorii „până la o nouă notificare”.

„Motivele sunt clare. Acolo se desfășoară o operațiune militară specială, nu au ce căuta acolo”, a declarat oficialul rus.

Șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat nu a știut să spună cât timp va funcționa un astfel de regim.

Citește și Ucraina anunţă condiţiile negocierilor: Cum se va opri războiul şi care e condiţia PACII cu Putin