Putin ridiculizează ancheta americană privind pretinsa influenţă rusă asupra lui Trump, din timpul campaniei prezidenţiale

Investigaţiile Statelor Unite în legătură cu pretinsa influenţă rusă asupra preşedintelui Donald Trump sunt "de tot râsul", a declarat marţi Kremlinul, notează agenţia DPA.

05 mart. 2019, 13:06
Putin ridiculizează ancheta americană privind pretinsa influenţă rusă asupra lui Trump, din timpul campaniei prezidenţiale

„Au fost atât de multe astfel de investigaţii, încât semnificaţia lor şi-a pierdut valoarea”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, în comentarii difuzate de agenţia de presă de stat TASS.

Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentanţilor din Congresul american a lansat o nouă anchetă asupra acuzaţiilor de „coluziune” cu Rusia în timpul campaniei lui Trump pentru alegerile prezidenţiale din 2016, aminteşte agenţia germană de presă, potrivit Agerpres.

Comisia a declarat marţi că are nevoie de documente de la 81 de persoane şi entităţi, inclusiv Donald Trump Jr, ca parte a anchetei sale, care se va concentra de asemenea pe posibile fapte de corupţie şi abuz de putere.

„Niciuna dintre investigaţiile lansate anterior nu a produs concluzii serioase. Toate au fost de tot râsul”, a declarat Peskov. El a refuzat să comenteze în mod special despre ancheta Camerei, spunând că „este în întregime o afacere a Statelor Unite”, scrie Agerpres.

Trump sau asociaţii săi se confruntă cu mai multe investigaţii. Cea mai importantă este ancheta procurorului special Robert Mueller, care se axează pe amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016 şi legăturile cu campania lui Trump.

Nu este încă clar când se va încheia ancheta lui Mueller, deşi investigaţiile au condus deja la condamnări împotriva cercului intern al lui Trump, inclusiv (fostul avocat al preşedintelui american Michael n.r.) Cohen şi fostul manager de campanie Paul Manafort, notează DPA.