Putin: Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei vor avea un efect de bumerang

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat vineri că sancţiunile impuse Rusiei din cauza poziţiei sale în criza ucraineană vor avea "un efect de bumerang" împotriva occidentalilor.

23 mai 2014, 12:35
Putin: Sancţiunile occidentale împotriva Rusiei vor avea un efect de bumerang

„Nu este evident că sancţiunile economice utilizate ca un instrument de presiune politică în lumea actuală interdependentă au un efect de bumerang şi se reflectă în final asupra afacerilor şi economiei ţărilor care sunt la origine?”, a declarat Putin în cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, potrivit Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a mai afirmat că „modelul unei lumi unipolare a eşuat”.

Vladimir Putin: Un război civil real este în desfăşurare în Ucraina

„Toată lumea vede asta bine astăzi, chiar şi cei care încearcă să acţioneze în maniera obişnuită, să păstreze monopolul, să dicteze regulile jocului în politică, în comerţ, finanţe, să impună norme culturale şi comportamentale”, a mai spus liderul de la Kremlin în discursul său.

De asemenea, Putin a declarat că principalul producător de petrol şi gaz din lume ar trebui să-şi diversifice economia de la exporturile energetice şi s-a angajat să stimuleze băncile mari şi industriile interne, potrivit Reuters.

Vladimir Putin a mai menţionat că există un plan de a crea un fond de stat pentru a contribui la înlocuirea importurile din ţările balcanice cu producţie internă