Putin smulge teritorii şi de la Georgia. Osetia de Sud a anunţat că doreşte alipirea la Rusia

Osetia de Sud va face toate demersurile pentru a se alipi Rusiei, a declarat Anatoli Bibilov, de președintele acestui stat auto-proclamat, din Caucaz.

30 mart. 2022, 20:01
Putin smulge teritorii şi de la Georgia. Osetia de Sud a anunţat că doreşte alipirea la Rusia

Nu există obstacole legale în calea implementării „vechiului vis” pe care îl are Osetia de Sud, de a deveni parte integrantă a Rusiei, a afirmat şi şeful comisiei Consiliului Federaţiei pentru protecţia suveranităţii statului, Andrei Klimov.

Pentru a face acest lucru, principalul aspect de luat în calcul este voința poporului osetin, iar asta se poate afla printr-un referendum„, a explicat senatorul.

Președintele republicii parțial recunoscute Osetia de Sud , Anatoli Bibilov , a anunțat şi el că statul intenționează să ia măsuri pentru a se alipi Rusiei în viitorul apropiat. Potrivit acestuia, în prezent, Osetia de Sud, Rusia și întreaga lume se află la un punct de cotitură.

Citeşte şi Planul Ucrainei pentru oprirea războiului. Cele 10 propuneri făcute lui Putin: Zelenski renunţă la parte din Donbas, dar cere garanţii de securitate

Osetia de Sud și-a declarat independența la începutul anilor 1990. În 2008, Georgia a încercat să recâștige controlul asupra republicii prin forță, după care Dmitri Medvedev, pe atunci președintele Rusiei, a încheiat un armistiţiu cu Georgia, după ce trupele ruseşti au intrat în forţă pe teritoriul georgian.

Rusia a recunoscut independența Osetiei de Sud, precum și a Abhaziei, de asemenea fost teritoriu georgian.

Citeşte şi Ucraina se destramă. Regiunea Doneţk va cere şi ea alipirea la Rusia