Putin ţine cu Blatter. Preşedintele rus, declaraţie ŞOC despre scandalul de la FIFA

Vladimir Putin a declarat, joi, în cadrul unei intervenţii la o televiziune rusă, că Statele Unite ale Americii folosesc justiţia pentru a împiedica realegerea lui Joseph Blatter la preşedinţia FIFA.

28 mai 2015, 11:23
Putin ţine cu Blatter. Preşedintele rus, declaraţie ŞOC despre scandalul de la FIFA

Vladimir Putin a reacţionat după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali, în cazul de corupţie în care au fost efectuate, miercuri, arestări la Zurich.

„Este vorba de o încălcare grosolană a regulilor de funcţionare a organismelor internaţionale”, a declarat Putin, acuzând Washingtonul că „impune propria justiţie altora”, într-un caz în care „niciunul dintre funcţionarii FIFA nu e american” şi în care „nicio faptă nu s-a produs în SUA”.

Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, miercuri, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi José Maria Marin (Brazili), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO.

Cei şapte erau prezenţi la Zurich pentru a lua parte la Congresul FIFA, în cadrul căruia vor avea loc, vineri, alegeri pentru preşedinţia forului condus de Joseph Blatter.

Actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, şi prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia forului mondial. Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la al patrulea mandat de preşedinte al FIFA, for pe care îl conduce din 1998.