Putin va construi 25 de închisori în regiunile anexate din Ucraina. Jumătate dintre ele vor fi în Donețk

Rusia va construi 25 de închisori în regiunile anexate din Ucraina. 12 închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Lugansk, trei în zona ocupată a regiunii Herson şi două în regiunea Zaporojie.

25 ian. 2023, 16:17
Putin va construi 25 de închisori în regiunile anexate din Ucraina. Jumătate dintre ele vor fi în Donețk
Putin va construi 25 de închisori în regiunile anexate din Ucraina. Jumătate dintre ele vor fi în Donețk

Putin va construi 25 de închisori în regiunile anexate din Ucraina. Guvernul rus a însărcinat marți autorităţile carcerale să construiască 25 de colonii penitenciare în regiunile anexate din Ucraina încă de la începutul războiului, a relatat miercuri monitorul oficial al parlamentului, Parlamentskaia Gazeta, transmite Agerpres.

Citește și Vladimir Putin, despre rachetele Patriot trimise de SUA în Ucraina: ”Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

Putin va construi 25 de închisori în regiunile anexate din Ucraina

Astfel, potrivit unui ordin al guvernului rus, 12 închisori vor fi construite în regiunea Doneţk, şapte în Lugansk, trei în zona ocupată a regiunii Herson şi două în regiunea Zaporojie, unde urmează să fie construită şi o colonie penitenciară deschisă.

Organizația pentru drepturile civile Rusia în Spatele Gratiilor a transmis că  organizaţia mercenară Wagner a recrutat până în prezent în jur de 50.000 de deţinuţi din închisorile ruseşti pentru războiul din Ucraina. Însă doar aproximativ 10.000 sunt încă în acţiune, restul fie au fost răniţi, fie capturaţi sau abandonaţi.

Din cauza pierderilor mari, grupul Wagner face recrutări printre prizonierii ucraineni, a anunțat miercuri dimineață statul major ucrainean.

Rusia este gata să lanseze până la 44 de rachete Kalibr din Marea Neagră

Vladimir Putin este mai hotărât ca oricând să radă Ucraina de pe hartă. Rusia este gata să lanseze 44 de rachete Kalibr din Marea Neagră, iar ținta lor este infrastructura civilă ucraineană.

Purtătoarea de cuvânt al Comandamentului Operaţional Sudic al forţelor armate ucrainene, Natalia Humeniuk, a anunțat că șase portavioane ruseşti din Marea Neagră, inclusiv submarine, au fost înarmate cu 44 de rachete de croazieră Kalibr.

Natalia Humeniuk spune că ”estimarea numărului de rachete pregătite pentru lansare a fost făcută după ce un alt submarin rusesc a fost observat făcând escală în port, probabil pentru a fi încărcat cu rachete Kalibr proaspete”.

De la începutul războiului în Ucraina, cele mai multe rachete pe care Rusia le-a avut în Marea Neagră au fost în număr de 48. Rachetele Kalibr au fost printre principalele arme pe care Țarul de la Kremlin le-a folosit pentru a ataca infrastructura civilă a Ucrainei.

Serviciile de informaţii ucrainene spun că Rusia este pe cale să îşi epuizeze stocul de rachete. Cu toate acestea, ucrainenii susțin că Rusia are capacitatea să producă 20 de rachete Kalibr pe lună.

Mai mult, Kremlinul s-a lăudat la finalul anului trecut că nu va rămâne niciodată fără aceste rachete.

”Ucraina rămâne sub ameninţarea unui alt atac cu rachete”, a mai spus Natalia Humeniuk.

Citește și Rusia este gata să lanseze până la 44 de rachete Kalibr din Marea Neagră. Ultima mişcare a lui Vladimir Putin