Putin vrea un control mai strict pentru armele de foc. Măsura a fost aplicată după tragedia de la liceul din Crimeea

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că vrea un control mai strict al armelor în Rusia, după masacrul de la liceul din Crimeea, în care un elev a împuşcat mortal 20 de persoane înainte de a se sinucide.

25 oct. 2018, 16:50
Putin vrea un control mai strict pentru armele de foc. Măsura a fost aplicată după tragedia de la liceul din Crimeea

‘Vreau să vă atrag atenţia asupra necesităţii unei înăspriri a controlului în domeniul vânzărilor de arme’ pentru uz personal, a declarat Putin în cadrul unei reuniuni cu oficiali ai armatei şi forţelor de ordine.

‘Aştept sugestii concrete din partea voastră, inclusiv de natură legislativă’, a adăugat el, citat într-un comunicat al Kremlinului, potrivit Agerpres.

Vladislav Rosliakov, un elev în vârstă de 18 ani, a fost identificat de autorităţi drept autorul atacului în care 20 de persoane au fost ucise şi alte 44 au fost rănite într-un liceu tehnic din Kerci, în peninsula Crimeea anexată în 2014 de Rusia.

După masacru, apropiaţii ucigaşului au conturat portretul unui tânăr „pasionat de arme” şi care voia să se răzbune pe colegii şi profesorii săi. Tânărul, care s-a sinucis în biblioteca liceului, şi-a pregătit metodic crima, potrivit anchetatorilor. Era înarmat cu o puşcă şi adusese cu el două bombe artizanale, pe una detonând-o, şi numeroase muniţii, potrivit Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că masacrul este „rezultatul mondializării” şi „al reţelelor sociale şi al internetului”, care, în opinia sa, au permis importarea în Rusia a unui fenomen de crime în masă de provenienţă nord-americană.