Quintus: Nu poţi să astupi nişte greşeli care s-au făcut până acum. E nevoie de alegeri anticipate

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a afirmat joi că este nevoie să se ajungă la alegeri anticipate în măsura în care constituțional este posibil.

05 nov. 2015, 15:37
Quintus: Nu poţi să astupi nişte greşeli care s-au făcut până acum. E nevoie de alegeri anticipate

„Toată această operațiune nu se poate face decât dacă schimbăm Parlamentul. Parlamentarii, cât timp oamenii aceștia vor fi acolo, jumătate din ei compromiși, jumătate din ei temători, jumătatea altei jumătăți sau sferturi interesați — nu putem face nimic. De aceea este nevoie să ajungem la alegeri anticipate în măsura în care constituțional este posibil. (…) Cât timp mai sunt niște parlamentari, câteva zeci care nu demisionează… vă spun eu că grupul minorităților, alții decât UDMR, nu pleacă de acolo și, dacă rămâne un grup de câteva zeci, Parlamentul nu e desființat”, a spus Quintus, la sediul PNL.

Citeşte şi: NEGOCIERI la Cotroceni: PNL, la discuţii cu Iohannis: „Este o etapă grea pentru mine.” UPDATE

El a adăugat că prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu este o variantă de premier pentru un alt Guvern.

„Pentru Guvernul pe care îl va face partidul nostru pentru un mandat de cel puțin patru ani. (…) Nu poți să astupi niște greșeli care s-au făcut până acum și s-au făcut destule, nici nu poți să își faci un program”, a precizat Quintus.

Președintele de onoare al liberalilor a susținut că a mai vorbit în ultima perioadă cu șeful statului, Klaus Iohannis.

„Dacă îmi dă dânsul voie să spun — am mai vorbit. Eu l-am primit pe domnul Iohannis în PNL și, prin urmare, avem această relație bună, de încredere. Când ne putem sfătui o facem cu plăcere”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Întrebat dacă are un mesaj pentru manifestanți, el și-a exprimat regretul că nu poate fi cu ei.