Rabla 2014: Lista dealerilor admişi şi respinşi în program

RABLA 2014: Administraţia Fondului de Mediu a publicat luni lista producătorilor şi dealerilor validaţi şi respinşi în Programul "Rabla".

31 mart. 2014, 17:04
Rabla 2014: Lista dealerilor admişi şi respinşi în program

RABLA 2014: Conform unui comunicat al AFM, din cele 107 dosare depuse de producătorii/dealerii auto, 87 au fost aprobate şi 20 au fost respinse. Dosarele admise în programul „Rabla 2014” au fost depuse pentru un număr total de 230 de puncte de lucru/agenţi autorizaţi care vor putea comercializa autovehicule în cadrul programului din acest an.

Contestaţii pot fi depuse în termen de cinci zile, începând de marţi, 1 aprilie 2014, la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

RABLA 2014: Lista producătorilor acceptaţi în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – sesiunea 24 -31 martie 2014

RABLA 2014: Lista producătorilor respinşi în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional – sesiunea 24-31 martie 2014

Dealerii autorizaţi vor avea la dispoziţie 17.000 de tichete, câte au fost alocat anul acesta persoanelor fizice în cadrul programului Rabla. Tichetele vor fi alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

RABLA 2014: Firmele şi instituţiile interesate de program se vor înscrie direct la AFM, însă autovehiculele noi vor fi achiziţionate tot de la dealerii validaţi în prezent în program. Pentru persoanele juridice sunt disponibile 3.000 de tichete.

Cetăţenii care doresc să se înscrie anul acesta în programul Rabla o vor putea face la orice dealer dintre cei validaţi. Distribuţia tichetelor Rabla nu se va mai face pe judeţe, în funcţie de vechimea parcului auto din fiecare unitate teritorială, ci în funcţie de cerere, tichetele electronice urmând să fie extrase dintr-o bază de date naţională de dealerii auto validaţi, pe măsură ce se înscriu solicitanţii, a anunţat ministrul Mediului Attila Korodi. Totodată, tichetele nu vor mai fi distribuite în etape, ci vor fi toate disponibile de la lansarea programului.

Anul acesta, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul, a mai precizat ministrul Attila Korodi.