Rabla 2021. Probleme pentru programul de anul acesta. În aproape o lună, nu a fost aprobat niciun dosar

Chiar dacă programul de anul acesta a venit cu o primă majorată în acest an, se pare că românii nu se pot bucura prea mult de această oportunitate.

20 mai 2021, 15:40
Rabla 2021. Probleme pentru programul de anul acesta. În aproape o lună, nu a fost aprobat niciun dosar
RABLA 2021.

Rabla 2021. Deşi au trecut trei săptămâni de la lansare, Programul Rabla de înnoire a parcului auto nu a fost de prea mare ajutor pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină nouă pentru că niciun dosar nu a fost încă aprobat.

Rabla 2021. Probleme pentru programul de anul acesta. În aproape o lună nu a fost aprobat niciun dosar

Tanczos Barna, a afirmat că sunt depuse „câteva mii” de dosare pentru achiziţionarea de autoturisme noi prin Programul Rabla Clasic, însă a constatat că programul merge foarte greu, întrucât sistemul este „foarte birocratic”.

Astfel, niciun dosar depus în cursul acestui an pentru Programul Rabla de înnoire a parcului auto nu a fost aprobat până în prezent. El afirmă că a cerut Administraţiei Fondului de Mediu să reducă birocraţia şi să înceapă analiza şi aprobarea dosarelor, subliniind că mai sunt încă de aprobat dosare în cadrul acestui program depuse în anul 2020 şi nefinalizate.

„Am avut şi astăzi discuţii cu conducerea AFM-ului (Administraţia Fondului de Mediu – n.r.), nu funcţionează… aprobările merg încet. Din păcate, sistemul este unul birocratic, aşa l-am găsit şi încă nu am făcut modificările. AFM-ul nu a aprobat până acuma niciun dosar. Săptămâna aceasta intră în comitetul de aprobare primele dosare care au fost depuse după data de 26 (aprilie – n.r.), de când s-a deschis programul. Am solicitat ca săptămânal cel puţin 200 de dosare să fie aprobate, astfel încât programul să pornească. Am primit acest semnal la sfârşitul săptămânii trecute că acele comitete de avizare şi aprobare nu sunt organizate din cauza faptului că au venit foarte multe dosare din 2020, nici măcar acelea nu au fost terminate. E procedură prea complicată şi prea stufoasă, am cerut conducerii AFM să simplifice, să elimine direcţiile care oricum nu au contribuţie în aprobarea dosarelor şi să urgenteze procedura”, a declarat Tanczos Barna, marţi seară.

Astfel, mai sunt încă de aprobat dosare depuse în cadrul Programului Rabla în cursul anului trecut. Ministrul a susţinut că până în prezent nu a fost informat de către AFM cu privire la acest „blocaj” şi a precizat că primele aprobări vor fi date începând cu această săptămână, după ce procedura va fi simplificată, potrivit Adevărul.

Citeste şi: S-a dat startul PROGRAMULUI RABLA 2021. Cât este prima de casare şi ce modificări substanţiale s-au făcut
 

 

 


loading...
Partenerii noștri